Hemma
Växjö
VLH
Borta
Brynäs
BIF

Bryts någon supersvit i Småland?

25 februari 2017 10:00
#VLHBIF

Växjö tar under lördagen emot Brynäs och det finns alla förutsättningar för en supermatch. Växjö vägrar förlora efter full tid, och Brynäs sprudlar av självförtroende. Får sviterna fortsätta leva över helgen?


Formkollen

Man skulle nästan kunna byta ut ordet form mot Växjö Lakers. Serieledarna vet nämligen inte hur det är att förlora efter full tid. Laget hittar alltid en väg att plocka poäng. De två senaste matcherna har man som exempel båda gångerna kommit tillbaka ifrån ett tvåmålsunderläge. Växjö är nu uppe i 19 raka matcher med poäng. Ett enastående facit som nästan blir än mer imponerande när man också nämner att laget tagit poäng i 26 av sina 29 senaste matcher.

Frågan är då om denna monstersvit någon gång ska brytas, och vilka det i så fall är som ska göra det? Kanske kan det vara Brynäs uppdrag att besegra Växjö? Brynäs är nämligen också inne i en superform. 4-1 segern mot Rögle senast var lagets sjunde raka och på dessa sju matcher har man den imponernade målskillnaden 34-21. Det är med andra ord ett målglatt lag som kommer till Småland.

Läget i lagen

Växjö saknade Pontus Netterberg och Calle Rosén i sin senaste match.

Brynäs fick senast klara sig utan David Rautio, Nick Johnsson, Tomas Zaborsky, Daniel Paille och Jörgen Sundqvist. Seimon Bertilsson är avstängd.

Notera att

  • Ryan Gunderson i Brynäs har stått för nio assist på sina fem senaste matcher.
  • Växjö har räddat poäng i slutminuten i sina två senaste matcher.
  • Olli Palola i Växjö har gjort poäng i åtta av sina tio senaste matcher.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHBIF.