• Huvudsponsorer

Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Skellefteå
SKE

Storstjärnan visade vägen

19 september 2017 21:18
#KHKSKE

Joakim Lindström vann inte bara poängligan i fjol utan kammade hem både Årets forward och mest värdefulle spelaren. Han visade dock inga tecken på att vara mätt när han under tisdagen sköt tre poäng till sitt Skellefteå.


Karlskrona hade en svettig premiär inledningsvis när Skellefteå kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Ett tag var det 0-11 i skott på mål och då kom också första målet, men inte till Skellefteå utan Karlskrona tog ledningen via sitt första skott på mål. Målskytt var Carl Perssson när han lyckades få pucken i en båge förbi Joni Ortio. Trots fortsatt press från gästerna höll Johannes Jönsson tätt och Karlskrona gick till pausvila i ledning.

– Det var ett litet turmål. De kom ut hårt, men jag tycker att vi gör det bra efter de första tio minuterna, sa Karlskronas målskytt Carl Persson i C More.

Karlskrona spelade upp sig i den andra perioden och lyckades bromsa ner Skellefteås offensiv. Dessutom var hemmalaget det vassaste laget framåt med 9-6 i skott på mål. Några i mål, det bjöds vi dock inte på.

– Vi måste först och främst få igenom fler skott. Vi måste höja oss, skjuta snabbare, ha mer trafik. Det låter väl klyschigt men det är så det är, sa Skellefteås Jesper Olofsson till C More.

"Skön start på säsongen"

I den tredje perioden dröjde det endast 45 sekunder innan Skellefteå lyckades kvittera. Joakim Lindström fick lite för mycket yta och pricksköt in 1-1 i Jönssons bortre kryss. Det var dock inte det sista vi såg av fjolårets poängkung. Drygt fem minuter senare kom nästa mål, från i stort sett samma position smällde han dit 1-2 via ribban.

Det skulle inte bli några fler mål utan Karlskronas forcering med spel utan målvakt blev resultatlös och Joakim Lindström fick ikläda sig rollen som matchvinnare - ännu en gång.

– Vi fortsätter att köra och fick in två puckar där, det var skönt. Det var sådär av mig. Jag fick in två mål i tredje och det var en skön start på säsongen. Det är alltid lite nervöst första matchen så det är skönt att börja med en vinst, sa matchhjälten i C More.