Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Skellefteå
SKE

Karlskrona ska skrämma iväg premiärspöket

19 september 2017 13:00
Matchguide

Karlskrona har förlorat båda sina premiärmatcher sedan avancemanget till SHL 2015. Nu hoppas klubben bryta den negativa trenden när Skellefteå, med stora delar av fjolårstruppen intakt, kommer på besök.


Försäsongskoll

Varken Karlskronas eller Skellefteås försäsonger imponerade. Om vi börjar med att granska hemmalaget kan vi konstatera att klubben vann tre av sex matcher och hamnade på elfte plats i försäsongstabellen. Skellefteå lyckades vinna fyra av sju matcher och hamnade med det på plats sju. Dock släppte laget endast in 12 mål, vilket var minst av samtliga klubbar.

Nyförvärven

En av SHL:s åldermän spelar den kommande säsongen i Karlskrona. 39-årige Cory Murphy gjorde den gångna säsongen 19 poäng på 48 matcher i Växjö men ska nu styra och ställa i Karlskronas försvar och vara en general på blålinjen i numerärt överläge.

Skellefteå har behållit nästa hela sin forwardsbesättning från förra säsongen. Andrew Calof har dock lämnat för Växjö och som ersättare har Matt Anderson anslutit, vilket är den enda förändringen. Amerikanen har de senaste två säsongerna varit en av Djurgårdens bästa spelare och stått för 40 respektive 34 poäng.

Se en överblick över lagens trupper här!

Notera att

  • Skellefteå vann tre av fyra matcher mellan lagen i fjol.
  • Karlskrona har förlorat båda sina permiärmatcher sedan avancemanget till SHL 2015.
  • Oscar Möller spelade av olika anledningar endast 16 matcher i SHL i fjol. Han hann dock med att göra 10 mål och 13 poäng och det ska bli spännande att se var snipern hamnar i skytteligan om han får vara hel.
  • Mattias Guter gjorde 19 mål säsongen 2015/2016 och 15 mål i fjol, är det i år 29-åringen spräcker gränsen för 20 mål?
  • Skellefteå har endast värvat och förlorat fyra spelare inför säsongen, vilket är minst av samtliga klubbar.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKSKE