• Huvudsponsorer

Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Mora
MIK

Mora pressade Frölunda - återvändaren hjälte

16 september 2017 20:40
#FHCMIK

Nykomlingen räddade poäng sent, men fick se sig snuvade på segern. Ryan Lasch var premiärkvällens stora namn när Frölunda vann över Mora.


Mora var tillbaka i SHL efter nio års uppehåll och i återkomsten skämdes inte nykomlingarna för sig. Premiären var på förhand tuffast tänkbara - notoriska topplaget Frölunda på bortais. Och visst var det göteborgarna som öppnade starkast mot ett Mora som låg väldigt lågt i sina positioner. Då var det tur att Christian Engstrand vaknat på rätt sida, för målvakten fullkomligen storspelade under den första perioden.

En tidig reflexräddning på Joel Lundqvist satte ribban och därefter följde Engstrand upp med att stoppa både Sebastian Stålberg och Christoffer Ehn. Målvaktens briljanta spel gjorde att det var mållöst in till mittenakten, där spelet jämnades ut rejält från gästernas sida. Med 6.56 på klockan bröt sig Emil Bejmo in från sarghörnet och hittade luckan under Johan Gustafsson till ledning för Mora.

Ordnade förlängning med elva sekunder kvar

Dalalagets Jacob Nilsson hade även en ramträff i mittperioden, men i tredje skulle istället vändningen komma. Efter att Simon Hjalmarsson brutit på blålinjen lyfte Sean Bergenheim från nära håll in kvitteringen. Frölunda fortsatte att föra spelet och åtta minuter från slutet vispade Ryan Lasch in 2-1 bakom en skymd Engstrand.

Det såg länge ut att bli segermålet, men med en sista kraftansträngning skapade Mora tryck. Med klockan på 19.49 pressade också Jacob Lagacé in kvitteringen och räddade på så sätt poäng för nykomlingen. Vinsten däremot gick till Frölunda, sedan Lasch utnyttjat Engstrands obevakade förstastolpe. Återvändaren blev därmed stor hjälte i sin comeback när Frölunda vann premiären med 3-2.

– Det var speciellt att få komma tillbaka hit. Jag fick gåshud, det var en fantastisk atmosfär och kul att få vara en del av det, kommenterade Lasch själv för C More.