HV71 vann igen - har full pott

21 september 2017 21:42
#BIFHV71

4-2 i premiären mot Djurgården och samma siffror i den andra matchen för säsongen. Efter en knackig försäsong har HV71 hittat spelet och toppar tabellen.

Reprisen på SM-finalen från i våras startade i ett högt tempo mellan två riktigt bra lag. Brynäs fick chansen i tre raka numerära överlägen, men det var inte förrän i det tredje som pucken letade sig in i mål. Jonathan Granström snappade upp en retur fram till 1-0.

HV71 kom tillbaka och hade en del farligheter. Kedjan med Martin Thörnberg, David Ullström och Robin Figren hotade flera gånger och de samspelade till slut fram till 1-1, målskytt Figren.

– Kul, vi hade ett bra samspel, bara tacka och ta emot. Vi tog ett stort steg mot Djurgården senast och närmar oss det spel vi vill spela, sa Figren till C More i pausen.

Fortsatt frejdigt spel i andra och det fysiska spelet ökade sin närvaro också. Max Wärn i HV71 visade att han kan bli riktigt tuff att möta i vinter för de andra SHL-lagen.

Starkt HV71 tog över i tredje

Inga mål i mittakten, men fyra minuter in i tredje klev Wärn fram som målskytt också. Med en styrning såg han till att sätta sitt HV71 i ledningen med 2-1.

Gästerna var riktigt bra i tredje och gick fram till 3-1 efter mål av Dylan Reese. Brynäs krigade in en reducering genom Jonathan Granström igen och satsade allt för att få till en kvittering i slutet.

Men med tom målbur kunde Topi Jaakola lobba in 4-2 till HV71 och segern var klar.

– Skönt att vinna och åka härifrån med tre poäng. Det är en krigarmatch från vår sida och i tredje tar vi över matchen. Utespelarna gjorde det lätt för mig där bak, sammanfattade HV71:s målvakt Jonas Gunnarsson matchen till C More.