Repris på SM-finalen i Gävle

21 september 2017 13:00
#BIFHV71

Fortfarande finns förra säsongens SM-final i minnet på de flesta och redan ikväll bjuds vi på en deja vu. HV71 åker till Gävle för att möta Brynäs i en repris av förra säsongens rafflande SM-final.

Formkollen

Brynäs klev in i SHL i tisdags och mötte då Växjö på bortaplan. Efter att Brynäs tagit ledningen med 2-1 efter den första perioden svängde matchen och det krävdes till slut straffar för att skilja de båda lagen åt. Där lyckades Växjö knipa extrapoängen och Brynäs fick nöja sig med en poäng.

HV71 spelade sin första match i lördags på hemmaplan mot Djurgården. Smålänningarna hade en 2-1-ledning inför den sista perioden, då klev Andreas Engqvist fram och kvitterade. Därefter hittade HV71 en extra växel och vann till slut matchen med 4-2.

Om Brynäs är revanschsuget från förra årets SM-final? Mycket troligt!

Läget i lagen

Kvällens hemmalag saknade i tisdags Elias Fälth, Daniel Mannberg och Jesper Boqvist som alla är långtidsskadade. Dessutom är Simon Bertilsson sjuk och missar kvällens match. In i laget går 17-årige stortalangen Adam Boqvist, den unge backen tippas gå högt i kommande NHL-draft.

I HV71 saknades senast Fredrik Pettersson-Wentzel som rehabiliterar sig från en operation. Även Oscar Sundh fanns inte med på grund av en avstängning från träningsmatchen mot Linköping och kommer även att vara avstängd ikväll. Jacob Cederholm och Bill Sweatt saknades också i tisdags.

Notera att

• I det första mötet under förra säsongen vann Brynäs med 5-3 på hemmaplan.
  • Samuel Asklöf spelade bara drygt sju minuter mot Växjö, men lyckades på de minuterna göra Brynsäs första mål. Den enda spelare med mindre istid var Christopher Liljewall som inte spelade alls.
  • Både Isac Brännström och Pierre Engvall gjorde båda sina första SHL-mål i mötet mot Djurgården.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFHV71.