Hemma
Linköping
LHC
Borta
Växjö
VLH

Linköping måste få stopp på Pesonen

21 september 2017 13:00
#LHCVLH

Linköping fick med sig en poäng hem från premiären i Karlstad. Nu kommer Växjö, med en seger i bagaget på besök och gör det med en glödhet finländare.


Senaste matchen

Linköping föll med 3-2 efter straffar i sin premiär, bortamötet med Färjestad. De är nog ganska nöjda med poängen trots allt då det stod 2-0 till Karlstadklubben. I den tredje perioden skapade dock Linköping chanser för att ta samtliga tre poäng, men fick alltså nöja sig med en. Målskyttar för Linköping var Chad Billins (en riktig kanon) och Mathis Olimb.

Växjö fick också utöva straffläggning i sin premiär mot Brynäs. För smålandsklubben gick det dock vägen och två poäng lyckades laget att ta. Detta ska man nog tacka främst Janne Pesonen för. Finländaren har öst in poäng i SHL tidigare och nu presenterade han sig för sin nya hemmapublik i Vida Arena med två mål och en assist. Övriga målskyttar var backarna Arvid Lundberg och Joel Persson.

Läget i lagen

Linköping kom till spel utan Nick Sörensen och Adam Ginnig i senaste matchen. Den förstnämnda är tilltänkt att ingå i LHC:s topp sex och kommer att vara borta ett antal veckor - tungt tapp för östgötarna.

Växjö hade nästintill ordinare trupp mot Brynäs senast, endast backen Ben Youds (ny från Leksand) saknades.

Notera att

  • Joel Persson värvades från Kristianstad i HockeyEttan till Växjö inför säsongen och blev målskytt i SHL-debuten. Läs en intervju med 23-årigen.
  • Linköping sköt 36 skott på mål mot Färjestad, endast Malmö sköt fler med 43.
  • Växjös Viktor Fasth beskrev premiären i C More så här: "Det var som ett kosläpp på gården".
  • Växjö vann tre av fyra matcher i fjol.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCVLH.