Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Karlskrona
KHK

Ska Ryan Lasch bli kung även ikväll?

21 september 2017 13:00
#FHCKHK

Frölunda kommer med en övertidsvinst mot nykomlingen Mora i bagaget samtidigt som gästande Karlskrona kommer med en tung förlust mot Skellefteå bakom sig. Men nu är det tre nya poäng på spel.


Formkollen

Frölunda kommer senast med en vinst i bagaget, men det var en vinst som satt långt inne. Nykomlingen Mora bjöd upp till en ordentlig dans innan Ryan Lasch visade hur skönt han tyckte det var att vara tillbaka i Frölundatröjan och Scandinavium. Göteborgarna vann matchen med 3-2 efter förlängning.

Karlskrona hade det också tufft i sin första match för säsongen. Skellefteå stod för motståndet och trots att Blekingelaget tog ledningen med med 1-0 i slutet av den första perioden, vilket också var Karlskronas första skott på mål i matchen. Därefter visade stjärnan Joakim Lindström att han inte var nöjd med resultatet och gjorde två mål för sitt Skellefteå.

I det första mötet mellan de båda lagen förra säsongen vann Karlskrona med 2-1, men detta var på hemmaplan. Klarar Blekingelaget av samma bedrift på bortaplan?

Läget i lagen

Frölunda fick klara sig utan Carl Grundström och Lias Andersson som båda befinner sig på andra sidan Atlanten på camp. Även Johannes Johannesen och Filip Westerlund saknades senast.

I Karlskrona saknades Kristoffer Söder i mötet mot Skellefteå, återstår att se om han spelar ikväll.

Notera att

  • I det första mötet mellan de båda lagen förra säsongen vann Karlskrona med 2-1, därefter vann Frölunda resterande tre möten.
  • Återvändaren Ryan Lasch stod för flest mål, flest utvisningsminuter, flest skott på mål och mest istid i mötet mot Mora.
  • Karlskronas nyförvärv Carl Persson presenterade sig på ett ypperligt sätt i sin första match för klubben genom att göra sitt och Karlskronas första mål för säsongen.
  • Filip Cruseman spelade endast drygt tre minuter mot Skellefteå.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCKHK.