• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Karlskrona
KHK

Sylvasst powerplay av Växjö - Karlskrona nollades igen

13 oktober 2017 21:20
#VLHKHK

För femte gången den här säsongen fick hemmafansen i Vida Arena jubla och för tredje gången i rad misslyckades Karlskrona med att göra mål på Växjö. Vi fick också se ett hemmalag briljera i numerärt överläge.


Det var fördel Växjö inför fredagens möte med Karlskrona. Hemmalaget hade idel segrar på hemmais under säsongen och hade dessutom hållit nollan i de två senaste mötena, med för dagen vitklädda Karlskrona. Det skulle också bli tre.

Det såg även bra ut inledningsvis för hemmalaget som kopplade ett järngrepp om handlingarna under de första minuterna. Karlskrona skulle dock äta sig in i matchen och även de skapa bra chanser, bland annat genom Kristoffer Söder. I slutet av perioden rev Marcus Paulsson ned Eric Martinsson, vilket straffade sig. Nio sekunder in i det numerära överläget satte Tuomas Kiiskinen 1-0 på sin egen retur från ett stolpskott.

Andra nollan för Fasth

Redan efter 4:46 i den andra perioden lyckades Växjö utöka till 2-0 när Liam Reddox skott tog på en spelare i Karlskrona och letade sig in i mål. Även 3-0 skulle komma kort senare när hemmalaget fick chansen i powerplay för andra gången och precis som på det första målet stod Joel Persson och Elias Pettersson för förarbetet. Denna gång var en annan finländare målskytt när Janne Pesonen fullkomligt bombade in pucken i bortre krysset med ett slagskott.

I den tredje kom 4-0 när Pontus Netterberg stänkte dit pucken på halvvolley med en backhand, ett mycket snyggt mål. I slutet av matchen kom också 5-0, återigen i powerplay, återigen genom Tuomas Kiiskinen och återigen genom framspelning från backen Joel Persson.

– Jag tycker att vi spelar en otroligt bra match idag. Vi går hårt på kassen och gör det obekvämt för deras målvakt, det betalar sig idag. Det är fantastisk kul att spela här hemma, sa Växjös Viktor Fasth i C More.

I och med segern klev Växjö förbi HV71 i tabellen och upp som tvåa med 19 inspelade poäng, två bakom Färjestad. Karlskrona halkade ner som elva, men får chans till revansch imorgon när lagen möts igen.