• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Färjestad
FBK

Tom Wandell sen hjälte för Örebro

21 oktober 2017 20:40
#ÖREFBK

Örebro plockade en ny blytung trea när man tog emot serieledande Färjestad på lördagskvällen. Med 40 sekunder kvar blev Tom Wandell den store hjälten, när hans inspel snöpligt styrdes in av Mikael Wikstrand i eget mål.


Det var en intensiv, tempostark och chansrik tillställning i Behrn Arena på lördagen. Inför en stämningsfylld atmosfär turades lagen om att komma i snabba anfall - och det första målet ringde efter drygt 6 minuter. En märklig sargstuds i Färjestadzonen hamnade framför en helt ren Glenn Gustafsson i slottet, som från nära håll inte gjorde några misstag och satte 1-0 för Örebro. Matchen fortsatte därefter att svänga med fina chanser åt bägge håll. Joakim Nygård fick ett friläge i boxplay som hamnade i ribban och Kalle Olsson hade en styrning framför mål som så när höll på att dubbla hemmalagets ledning. Till slut kom också en fullträff, och det för Färjestad. Sebastian Erixson vandrade in från blå och vek förbi två Örebroförsvarare innan han hittade nätet bakom Eero Kilpeläinen.

Örebro med de längre anfallen

Mittakten i Behrn Arena skulle fortsätta i samma tempo och intensitet. Det var dock Örebro som fick de längre anfallen och var i stora delar av perioden det bättre laget. När Färjestad fick chansen i powerplay var det däremot bakom Örebos finske burväktare som det skulle ringa. Jesse Virtanen laddade slagskott från blå och satte 2-1 bakom sin landsman och värmlänningarna hade vänt på matchen.

Färjestads ledningsglädje blev kortvarig. Örebropressen gav till slut utdelning när Jonathan Andersson klev fram och satte sitt första för säsongen. Efter att ha prickat målramen någon minut tidigare fick han revanschera med ett skott direkt efter att Christopher Mastomäki vunnit tekningen i offensiv zon. Trissan satt bakom en något skymd Stefan Steen och det oavgjorda resultatet stod sig perioden ut.

– En helt okej hockeymatch. I mångt och mycket löser vi uppgifterna bra, men vi ställer till det för ofta och gör det omständigt. Vi blir ofta satta i press och måste rycka upp oss för att kunna vinna den här matchen, summerade Färjestads Johan Ryno, som ännu en gång låg bakom målen för bortalaget, till C More i pausen.

Den tredje och - vad som visade sig bli den sista - akten var av samma karaktär som de två tidigare. Chanserna flög åt bägge håll och när klockan tickade upp mot 20 såg det ut att bli ett förlängningsdrama i Närke. Men med 20 sekunder kvar skulle Behrn Arena explodera. Tom Wandell skickade in en puck i röran framför mål som Mikael Wikstrand, i ett försökt att plocka ner pucken med handen, styrde in i egen kasse bakom Stefan Steen. Färjestad forcerade direkt i anfallet efteråt och var nära på att replikera per omgående, men Örebro höll dock undan och plockade med sig samtliga tre pinnar. Resultatet innebär att de formstarka närkingarna tar ett stort kliv i SHL-tabellen och lägger sig på en tredjeplats.