Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Färjestad
FBK

Profilernas duell - prestigemöte i Örebro

20 oktober 2017 15:00
#ÖREFBK

Den ena slog till med hattrick senast - den andre svarade med fyra assist. När överraskningarna Örebro och Färjestad möts är det med två stekheta stjärnor i fokus.


Formkollen

Örebro har slagit expertisen med närmast häpnad under säsongsinledningen. Förra årets tabelltolva har vunnit sex av sina tio inledande matcher och kommer från ett riktigt styrkebesked. I torsdagens bortamöte vände Örebro underläge i Kinnarps Arena, skickade in fyra raka mål i mittperioden och vann med 6-2. Det var lagets femte vinst på de sex senaste matcherna.

Precis som Örebro har Färjestad imponerat stort. SHL:s serieledare har vuxit ut till ett segertåg och gör en fantastisk höst. Närmast har laget också en seger över Luleå, ett skönt svar på den förlust som Färjestad åkte på i matchen innan mot Rögle. Vinsten slutade 4-2 och betyder att Färjestad ännu är utan nederlag på hemmais.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Håll ögonen på

Duellen Daniel Viksten/Johan Ryno. Örebroforwarden Viksten har exploderat i sina senaste matcher, inte minst med de tre målen i Kinnarps Arena. Poängligan däremot toppas av assistfenomenet Ryno, som låg bakom Färjestads samtliga fyra mål mot Luleå.

Notera att

– Örebro släppt in fyra mål på sina fyra spelade hemmamatcher.

– Närkingarna nu möter seriens bästa bortalag - Färjestad med 13 inspelade poäng.

– Powerplayspelet lossnade rejält för Örebro i mötet med HV71. Innan matchen stod laget på två PP-mål, en siffra som utökades till fem.

– Radarparet Marcus Weinstock och Libor Hudacek har tillsammans gjort 14 poäng på Örebros tre senaste matcher.

– Joakim Nygård stod under torsdagen, precis som Örebros Viksten, för ett hattrick när Färjestad vann.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREFBK.