• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Linköping
LHC

Johan Mattsson nollade Linköping

28 oktober 2017 18:00
#FHCLHC

Det var ett Frölunda som tog till vara på gästernas misstag och som var hungriga på att vända sin negativa trend med två raka förluster. Detta lyckades man också med efter att Johan Mattsson sett till att Linköping åkte hem mållösa.


Trots att det var gästerna som öppnade piggast så var det hemmalaget som tagit en 2-0-ledning efter den första perioden. Först var det Victor Olofsson som drev in i mitten och fick en fin pass av Lias Andersson från vänsterkanten, Olofsson drog sedan till direkt och 1-0 var ett faktum. Sedan var Max Friberg en stolpe ifrån att göra sitt första mål för säsongen. Men det var tillslut debutanten Jesper Emanuelsson som gjorde sitt första mål i SHL.

– Det var en pressad situation där vi jobbade fast pucken. Jag försökte bara lyfta in den på första krysset och så gick den in, sa Jesper Emanuelsson om sitt första SHL-mål till C More.

Tuff uppförsbacke för gästerna

Det var Frölunda för hela slanten i inledningen av mittenakten och det skulle ge resultat, både en och två gånger. Först gjorde Ryan Lasch 3-0 i powerplay och bara 15 sekunder senare gjorde Simon Hjalmarsson sitt första mål för säsongen. Hjalmarsson snappade upp en retur från Gustavsson som sedan inte hängde med i sidledsförflyttningen. Därefter gjorde gästerna ett målvaktsbyte och Jacob Johansson fick kliva in mellan stolparna. Efter att Frölunda dragit på sig en utvisning kort därefter kunde Linköping skaffa sig ett par heta chanser bland annat genom Jimmy Andersson. Men hemmalaget jobbade sig tillbaka in i matchen. Det var en besviken Linköpingskapten som pratade med C More i periodpaus.

– Tre av de fyra målen ligger vi bakom, de spelar bra sen har vi gjort bra saker med men det är inte svårt att se var målen kommer ifrån. Det är inte bara målen vi ger bort vi ger bort chanser med, de behöver inte jobba hårt för att skapa snurr i våran zon, sa Niklas Persson.

Trots att gästerna låg på i tredje perioden och försökte få in en reduceringspuck så var uppförsbacken alldeles för stor för Linköping. Tack vare en storspelande Johan Mattsson som stoppade alla 27 skott från östgötarna så kunde hemmalaget vända sin negativa trend efter två raka förluster.

– Det är en match i högt tempo som Frölunda behärskar mer än oss, både med och utan puck. Vi har mött detta lag så många gånger de senaste åren och vet vad som väntar, vi trodde vi skulle kunna utnyttja deras två senaste matcher när vi kom från två segrar och de från två förluster, sa Dan Tangnes till C More.