Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Linköping
LHC

Får Frölunda ordning på defensiven mot heta Linköping?

28 oktober 2017 10:00
#FHCLHC

Frölunda åkte på en ordentlig kyss på torsdagen när Växjö vann med hela 7-3 i Vida Arena. Nu vänder göteborgarna hem till Scandinavium med målet att få ordning på defensiven när formstarka och målglada Linköping gästar.


Formkollen

Frölunda har efter fyra raka vinster nu två raka förluster, dessutom tunga sådana. 0-4 hemma i Scandinavium mot Brynäs följdes upp av förlust med 7-3 borta mot Växjö. Elva insläppta mål de två senaste matcherna är nog inte Frölunda speciellt nöjda med, inte heller lagets 19 inspelade poäng.

Linköping famlade länge i mörkret men verkar nu ha fått ordning på grejerna. 6-0-segern i Ängelholm mot Rögle följdes upp med vinst 4-2 mot samma motstånd i Saab Arena. Det innebär, förutom två vinster i följd, att östgötarna har vunnit tre av de fyra senaste.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Kristian Näkyvä är, tillsammans med Rögles Craig Schira, poängbäst i SHL bland backarna med elva pinnar.
  • Ryan Lasch bröt sin poängtorka senast när han gjorde två assist mot Växjö.
  • Frölunda har släppt in elva mål de två senaste matcherna. Linköping å sin sida har istället gjort tio mål på sina två senaste.
  • Lagen möttes så sent som den 14:e oktober. Då vann Frölunda med 3-2 i Saab Arena. I den matchen gjorde Victor Olofsson 1+1.
  • I Linköping är bröderna Mathis och Ken Andre Olimb glödheta. Mathis har poäng de fyra senaste matcherna (totalt sex) och Ken Andre har mål i de två senaste, samt fyra mål de fyra senaste.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCLHC