Frölunda siktar på ny knockoutseger

2 november 2017 11:00
#FHCSKE

Efter en tyngre period med massvis av insläppta mål körde Frölunda över Linköping och höll dessutom nollan senast. Var den matchen en fingervisning om vad som väntar Skellefteå i Scandinavium på torsdagen?

Formkollen

Frölunda har som vi nämnde i ingressen haft en tyngre period innan förra helgens seger mot Linköping. Göteborgarna hade innan den matchen två raka förluster men är nu uppe på vinnarspåret igen. Hemma i Scandinavium har klubben vunnit sex av åtta matcher.

Skellefteå förlorade båda matcherna i back-to-back mot Djurgården förra fredagen och lördagen med 1-2. Segern med 10-4 mot Mora är den enda segern de fyra senaste matcherna. På bortais har västerbottningarna två förluster i rad.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

• Frölundas burväktare Johan Mattsson höll nollan senast.
  • Lagen möttes 21 oktober och då vann Frölunda med 3-2 efter förlängning. Även då matchades lagen i Scandinavium. I den matchen stod Sebastian Stålberg för två assist.
  • Supertalangen Rasmus Dahlin är tillsammans med Pär Lindholm, Joakim Lindström och Oscar Möller uttagna i Tre Kronors trupp till Karjala Tournament. Joni Ortio är uttagen i Finlands trupp.
  • Anfallskombinationen med Lindström, Lindholm och Möller är SHL:s näst poängstarkaste (41 poäng) efter Färjestads med Johan Ryno, Michael Lindqvist och Dick Axelsson.
  • Läs en längre intervju med Pär Lindholm här.