Hemma
Linköping
LHC
Borta
Karlskrona
KHK

Hemmastarkt Linköping mot bortasvagt Karlskrona

5 november 2017 09:00
#LHCKHK

I söndagens match siktar Linköping på att utöka hemmasviten till fyra matcher när bortasvaga Karlskrona, med nyblivne hattrickskytten Joachim Rohdin, kommer på besök.


Formkollen

Linköping har vunnit fyra av de sex senaste matcherna och dessutom tre raka hemma i Saab Arena. Östgötarna har endast spelat in 23 poäng på 16 matcher, men verkar till slut ha kommit igång.

Efter tre raka nederlag hoppade Karlskrona upp på vinnarspåret igen under torsdagen när Örebro besegrades med 6-3 hemma i NKT Arena. En stark insats av laget från Blekinge - och framförallt från Joachim Rohdin som gjorde tre av målen. Frågan är om segern kan ge Karlskrona det lyft som krävs för att ta säsongens första vinst på resande fot.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden. Notera att lagen senast hade tunga namn på listan då Derek Roy saknades hos Linköping och Mattias Guter, Mattias Karlsson samt Marcus Paulsson hos Karlskrona.

Notera att

  • Joachim Rohdin noterades för ett hattrick för Karlskrona senast och Jacob Lilja för två mål mot Brynäs.
  • Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen, då i NKT Arena Karlskrona där hemmalaget vann med 4-2.
  • Efter att ha blivit utbytt i två raka matcher var Jonas "Monstret" Gustavsson Linköping bästa spelare på torsdagen och räddade 30 skott för en räddningsprocent på 96.77.
  • Karlskrona har inte vunnit på bortaplan under säsongen och facit är endast en poäng på sju matcher.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCKHK