• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Örebro
ÖRE

Sviten bruten - Mustonen målskytt i debuten

18 november 2017 17:50
#FHCÖRE

Efter den tunga resultatraden är Frölunda ett vinnande lag igen. Tre mål i mittperioden fällde avgörandet hemma mot Örebro.


Det var med fyra raka förluster på kontot som Frölunda klev ut inför publiken i Scandinavium på lördagskvällen. Den negativa sviten ställdes samtidigt mot svårspelade Örebro, med dubbla vinster i bagaget. I en chansmässigt tät första period hade Matt Donovan ett skott i ribban bakom Eero Kilpeläinen, samtidigt som Frölunda kontrollerade stora delar av spelet.

Örebro lyfte sig mot slutet och Libor Hudacek kom till ett fint avslutsläge som Johan Gustafsson stoppade. Tidigt in i mittenakten var sedan Rodrigo Abols mycket nära att ge Närkelaget ledningen. Tom Wandells inspel hittade fint fram till Abols, men styrningen gick utanför och istället skulle Frölunda bryta dödläget.

Olofsson: "Vi är absolut på rätt spår"

I sin debut för klubben stack Joel Mustonen påpassligt fram på en lös puck och lyfte dit 1-0 med 6.18 spelat. Målet kom mot forwardens tidigare klubb Örebro och betydde ledning för Frölunda, som skulle dra ifrån. I en omställning kom Victor Olofsson loss i ett friläge till 2-0 och några minuter senare fyllde Lias Andersson på med trean.

Därifrån kunde hemmalaget spela av återstående match. Örebro lyckades forcera in en sen reducering via Jonathan Andersson, men hade svårt att skapa chanser. Vinsten landade vid 3-1 och kom efterlängtat hos Frölunda efter en tung period.

– Även om det varit två strafförluster i de senaste matcherna tycker jag vi har spelat bra. Vi har förtjänat att vinna de matcherna. Så vi är absolut på rätt spår, sade målskytten Olofsson i C More.