Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Örebro
ÖRE

Formen sviktar - då ställs Frölunda mot Örebro

18 november 2017 10:00
#FHCÖRE

Fyra raka förluster och en tiondeplats i tabellen - det är Frölundas facit en tredjedel in på säsongen. I Scandinavium hoppas laget nu lyfta mot ett disciplinerat Örebro som går starkt.


Formkollen

Det stämmer inte för Frölunda den här SHL-hösten. De senaste årens ständiga topplag och gigant har kämpat med formen - utan att kunna finna den. Den senaste tiden har förlusterna avlöst varandra och senast som Frölunda vann en match var den 28:e oktober. Sedan dess har det blivit fyra raka nederlag för tabelltian, senast i torsdags via 3-4 efter straffar borta mot Luleå. Frölunda svarade där för en stark upphämtning sedan laget hamnat i ett tremålsunderläge i mittperioden.

– Två olika ansikten i matchen tycker jag. Ett ansikte i början där vi visar dålig attityd, tar många onödiga utvisningar och slarvar i jobbet. Sen har vi ett annat ansikte som gör att vi kommer tillbaka, gör en grym tredje period och verkligen går 100 procent för att vända, analyserar tränare Roger Rönnberg för C More.

Örebro å sin sida har kommit igång fint efter landslagsbreaket. En förlustrad på fyra matcher innan uppehållet har förvandlats till två raka trepoängare, båda tagna i Behrn Arena. Torsdagens möte med Rögle resulterade i en kontrollerad 2-0-victoria för Örebro inför hemmapubliken. Segerskyttar blev Tom Wandell och Daniel Viksten med varsitt mål.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Trots kraftgång för lagets del har Ryan Lasch varit ett positivt inslag i Frölunda. Amerikanen gjorde två nya poäng senast, hans 21:a och 22:a för säsongen.

– Eero Kilpeläinen svarade mot Rögle för sin andra hållna nolla för säsongen. Målvakten räddade samtliga 25 skott som kom emot honom, en storstilad insats som bäddade för tre Örebropoäng.

– Defensivt är också Örebro ett av SHL:s starkaste lag med endast 35 insläppta mål.

– Höstens tidigare möte mellan lagen slutade med Frölundavinst via 3-2 - i just Scandinavium.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCÖRE.