Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Luleå
LHF

Skellefteå går för dubbel derbyseger

23 november 2017 11:30
#SKELHF

I tisdags slutade den täta derbymatchen med seger för Skellefteå i Coop Norrbotten Arena. Nu väntar nästa derbymatch på menyn när rivalerna Skellefteå och Luleå ska göra upp ännu en gång. Denna gång i Skellefteå där hemmalaget har en ny vinst i sikte.


Formkollen

Skellefteå blandar och ger för tillfället där segrar och förluster varvas med varandra. I tisdags stod man dock för en prickfri sefensiv insats när Luleå bortabesgerades med 3-1. Skellefteå bjöd på en stabil match där Luleå inte tilläts att skapa många chanser. Dessutom spelade Gustaf Lindvall strålande i målet, varvat med ett bra powerplay från gästernas sida.

– En av våra bästa och mest fokuserade matcher den här säsongen. Passande att det kom i en bortamatch mot Luleå, sa tränaren Bert Robertsson på presskonferensen efter matchen.

Nu väntar Luleå ännu en gång för Skellefteå. Den här gången på hemmais. Där brukar Skellefteå ha lätt för Luleå, men det lär vara ett revanschsuget lag som kommer på besök.

Luleå som varit inne i en god form kommer nu till spel med två raka förluster. Innan matchen mot Skellefteå föll man även mot Mora, så frågan är om Luleås formkurva är på väg nedåt, eller om man snabbt kan studsa tillbaka och visa att spelet forfarande finns hos norrbottningarna?

Läget i lagen

Luleå har haft lite skadeproblem på sistone. Mot Skellefteå saknades Joey Hishon och Petter Emanuelsson.

Skellefteå har haft samma trio på skadelistan en längre tid nu då Johan Alm, Matt Anderson och Pontus Pettersttröm saknas.

Notera att

  • Fyra av lagens fem senaste möten har slutat med bortaseger.
  • Joakim Lindström i Skellefteå öser in poäng men har inte gjort mål sedan 27 oktober.
  • Luleås back Joonas Jalvanti har gjort poäng i sina två senaste matcher.
  • Skellefteå har ett målsnitt på 3,7 mål per hemmamatch. Luleås målsnitt på bortaplan är 1,8 mål per match.
  • Vill du vara på plats? Säkra din biljett här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKELHF.