MIK

Kan Mora få stopp på Elias Pettersson?

24 november 2017 15:00
#MIKVLH

Under lördagen kommer serieledande Växjö på besök i Jalas Arena. Mora som har ett bra facit på hemmaplan med endast tre förluster ska nu försöka få stopp på smålänningarnas poängspruta Elias Pettersson.

Formkollen

Mora har gått bra den senaste tiden och hade innan förlusten mot Linköping tre raka segrar. Dalalaget stod dessutom emot bra mot östgötarna som kunde göra matchens enda mål drygt sex och en halv minut in i den tredje perioden. Mora har dessutom visat upp en bra form på hemmaplan och har endast förlorat tre matcher av åtta.

Under lördagen kommer serieledarna på besök i Jalas Arena. Växjö som gått som endast förlorat fyra matcher denna säsong. Den senaste förlusten kom så sent som i tisdags mot tabelltvåan Färjestad. Innan dess hade smålänningarna åtta raka segrar och studsade tillbaka på vinnarspåret efter 4-2 mot Malmö under torsdagen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

• Christian Engstrand är den målvakt som haft mest att göra i SHL denna säsong, han har räddat 472 skott och har dessutom mest istid av alla målvakter.
  • Elias Pettersson har endast gått poänglös från fyra matcher denna säsong, senast var den 4 november. På de fem senaste matcherna har den unge talangen gjort fem mål och fem assist.
  • Senast Mora och Växjö drabbades samman, den femte oktober, vann smålänningarna med 5-2 efter att ha gjort tre mål i den sista perioden.