• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Karlskrona
KHK

Karlskrona söker bortavinst - ställs mot försvarsmuren

29 november 2017 11:30
#MIFKHK

Förbannelsen kvarstår för Karlskrona, som i helgen föll tungt i sitt nionde raka nederlag på bortais. Den formsvaga nästjumbon gästar här ett Malmö i defensivt slag efter trendbrottet senast.


Formkollen

Oscar Alsenfelt var mannen som såg till att bryta Malmös förlustsvit senast. Helgens bortamöte med tabelltvåan Färjestad utvecklade sig till en fullständig uppvisning av målvakten, som efter två lugna perioder bombarderades i tredje. Värmlänningarna jagade där kvittering med all sin offensiva styrka och skickade 21 skott mot Malmömålet. Alsenfelt räddade samtliga och ledde Malmö till tre blytunga poäng. Vinsten, som landade vid 2-1, kom efter tre raka förlustmatcher.

– Jag tycker att efter de första två perioderna leder vi välförtjänt. I tredje blir det tufft med en massa boxplay och vi går på knäna på slutet. Ruggigt glad över killarnas offervilja och slit, berömde Malmötränaren Peter Andersson i intervju med C More.

Karlskrona lämnade helgens bortamöte med betydligt tyngre huvuden. Den långa resan till Norrbotten resulterade i sex insläppta mål, noll producerade framåt och en riktig överkörning när Luleå sprang ifrån till siffrorna 0-6. Nederlaget var bara ett i mängden på bortais för Karlskrona den här hösten. Blekingelaget är överlag inne i en tung period, med fem förluster på de sex senaste matcherna och en trettondeplats i tabellen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Nio bortamatcher in på säsongen står Karlskrona fortfarande utan en enda seger. Det är laget ensamma om i hela SHL.

– Målskörden på bortais har även den varit svag - endast tolv producerade mål på dessa nio matcher.

– Rhett Rakhshani var tillsammans med Oscar Alsenfelt den stora hjälten mot Färjestad. Malmöforwarden slog till med Skånelagets båda fullträffar, Rakhshanis första för säsongen.

– Duon har mötts en gång tidigare den här SHL-hösten. Då vann Malmö med 3-1 inför hemmapubliken i Malmö Arena.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFKHK.