Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Rögle
RBK

Formstarka bottenlag möts i Gävle

30 november 2017 11:30
#BIFRBK

Brynäs och Rögle är två lag som under säsongen har haft en del problem. Men till torsdagens möte kommer båda lagen in med nyvunnet självförtroende.


Formkollen

Brynäs är inne i något av ett stim där laget senast i lördags besegrade Örebro med 3-2. Gävlelaget siktar nu på tredje raka segern och senaste förlusten kom i förlängning mot Linköping, en match som Brynäs lika gärna kunde ha vunnit.

Man ställs dock mot en tabelljumbo i Rögle som har stått för ett märkbart lyft sedan bröderna Abbott tog över laget. Tisdagens vinst mot Frölunda var ett kvitto på att det går åt rätt håll. Det var inte bara tillfälligheter som gjorde att Rögle kunde vinna. En hel del målchanser skapades utöver de fyra mål som Ängelholmslaget gjorde. Matchen dessförinnan tog man också poäng av ett lag betydligt högre upp i tabellen, då matchen mot Djurgården gick till förlängning. Där drog dock stockholmarna längsta strået.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • BIF:s Juuso Ikonen är het. Han avgjorde sist mot Örebro och har sju poäng på de senaste fyra matcherna, totalt 14 poäng på 19 matcher den här säsongen.
  • Daniel Paille har fortfarande inte spelat sedan den brutala smällen han åkte på i CHL-mötet med Mannheim.
  • Rögles Taylor Matson avgjorde matchen mot Frölunda med sina två mål.
  • Även Jack Connolly blev tvåmålsskytt i Röglesegern.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFRBK.