• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Skellefteå
SKE

Kamp i tabelltoppen - Skellefteå gästar Linköping

30 november 2017 11:30
#LHCSKE

Gryende form och klättring genom tabellen. Linköping och Skellefteå står på exakt samma antal poäng inför duons andra möte för säsongen, en match där östgötarna söker revansch på firma Möller/Lindström.


Formkollen

Linköping har spelat upp sig rejält den senaste tiden. Efter den trevande säsongsstart har östgötarna nu sex vinster av åtta möjliga, dessutom har det blivit poäng i en av de två förlustmatcherna. I lördags tog däremot poängsviten slut för LHC. Laget gästade då Frölunda och Scandinavium med tre raka segrar i bagaget, men vände hem med en smärtsam 1-5-smäll.

– De är piggare, rappare och vinner välförtjänt, konstaterade tränaren Dan Tangnes efter förlusten i intervju med C More.

Tabellmässigt slår sig Linköping in som femma med 38 poäng, exakt samma antal som Skellefteå står på. Västerbottningarna har en klart vassare målskillnad och placerar sig därför som fyra. Resultatmässigt har Skellefteå blandat och gett i november, med fem vinster på åtta framträdanden. Laget tog en back-to-back-seger över Luleå och hämtade där sex poäng, men nollades i helgen av HV71 efter en förlängningsförlust (0-1).

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Skellefteås rutinerade lagkapten Pontus Petterström är bekräftad att göra comeback på torsdagskvällen efter sin skada.

– Mötet blir lagens andra för säsongen. Det tidigare vanns av Skellefteå med 4-1, sedan Oscar Möller och Joakim Lindström punkterat matchen i slutperioden med ett mål och en assist vardera.

– Kristian Näkyväs fina säsong fortsätter. Linköpingsbacken noterade assist till lagets enda mål senast - Näkyväs 18:e poäng för säsongen.

– Den offensiva Skellefteånollan senast mot HV71 satte punkt för Adam Petterssons poängsvit på fyra raka matcher.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCSKE.