Hemma
Rögle
RBK
Borta
Skellefteå
SKE

Två måltörstande lag möts i Ängelholm

2 december 2017 10:00
#RBKSKE

Skellefteå reser till Ängelholm för möte med ett Rögle som nollades i senaste matchen. Skellefteå å sin sida har inte gjort mål på två matcher.


Formkollen

Det är två minst sagt måltörstande lag som möts i Lindab Arena. Skellefteå har för ovanlighetens skull inte lyckats hamna i målprotokollet på över 120 minuter. Både HV71 och Linköping har de senaste matcherna lyckats nolla västerbottningarna. I båda matcherna har Skellefteå vunnit skottstatistiken och haft förhållandevis många skottförsök, men haft förtvivlat svårt att få in pucken. Det kanske är ett tecken på att det kan lossna nu?

Samma mönster ser vi dock för SAIK:s motståndare Rögle i Ängelholmslagets senaste match. Laget fick iväg hela 33 skott på mål mot Brynäs och under perioder var laget, siffrorna 0-4 till trots, det spelförande laget. Rögle hade klart fler skottförsök i matchen, vilket ändå tyder på att laget är på rätt spår efter bröderna Abbotts inträde i lagledningen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Skellefteås Joakim Lindström har, i och med de senaste matchernas måltorka, tappat poängligaledningen till Växjös Elias Pettersson - som är stekhet för tilfället.

– Trots den nyss nämnda måltorka återfinns fortfarande hela Skellefteås förstakedja med Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller på topp tio i poängligan.

– Rögle hade innan förlusten mot Brynäs sist tagit fyra av sex poäng mot Djurgården och Frölunda, laget verkar vara på gång.

– Backen Craig Schira leder fortsatt Rögles interna poängliga och spelade dryga 23 minuter i senaste matchen.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKSKE.