Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Mora
MIK

Revanschlystet Mora gästar Scandinavium

29 december 2017 15:00
#FHCMIK

Drabbningarna mellan Frölunda och Mora har varit jämna tillställningarna den här säsongen. Trots det är det Frölunda som gått vinnande ur samtliga tre tidigare möten - och frågan är om Mora ska få sin efterlängtade revansch på lördagen.


Formkollen

Frölunda följde upp nederlaget mot Malmö genom att vända och vinna mot Örebro i torsdags. Stor anledning till att laget kom tillbaka var Ryan Laschs fina spel, då amerikanen låg bakom samtliga tre Frölundamål i Närke. Roger Rönnbergs lag innehar sjundeplatsen i tabellen - på lika många poäng som sexan Linköping - och kan vid seger på lördagen ta stora kliv uppåt. Då måste man dock bräcka Mora, ett lag man har vunnit mot tre gånger tidigare den här säsongen i vad som har blivit jämna bataljer.

Mora har hållit sig undan kvalplaceringarna i SHL under en längre tid. Nu börjar dock botten närma sig. Mattias Karlins manskap är bara två mål ifrån att halka ner på nästjumboplats, då man har lika många poäng som Karlskrona men med något bättre målskillnad. Dalalaget stod senast för en god insats borta mot Luleå där man dominerade stora delar av framförallt mittperioden, men fick efter 60 minuter se sig slagna med 3-1. Förlusten innebar lagets fjärde på de senaste fem matcherna och frågan är om man ska få sin revansch på Frölunda eller om man avslutar år 2017 med ännu ett nederlag.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Lagen möttes för första gången i premiären - då vann Frölunda i övertidsspelet med 3-2. Mötet efter vann man ånyo när mötet gick till straffar och senast lagen möttes var det första som avgjordes efter ordinarie matchtid. 3-1 blev det då till göteborgarna.
  • Frölunda är det skottolyckligaste laget i serien. Man har flest skott utanför och fått flest skott blockerade. Till råga på allt har man prickat målramen flest gånger.
  • Dalalaget gillar att spela fysiskt. Med sina i snitt 13 tacklingar per match är Mora det mest tacklingflitiga laget i SHL. På andraplats finner vi just Frölunda med ett snitt på 12,5.
  • Ryan Lasch har gjort tre mål och en assist mot Mora den här säsongen.
  • Moras special teams har varit ett stort problem den här säsongen. Man är ligans näst sämsta lag i powerplay (15,29%) och ligans sämsta i boxplay (67,01).
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCMIK.