KHK

Linköping vill fortsätta på den inslagna vägen

29 december 2017 15:00
#LHCKHK

Linköping slog tabelltvåan Djurgården i publikfesten i Saab Arena senast. Nu vill östgötarna bjuda sina fans på ännu en seger när formsvaga och revanschlystna Karlskrona gästar.

Formkollen

Publikfesten i Saab Arena under torsdagen gick från att bjuda på hemmashow till att bli en nervkittlande historia. Sju och en halv minut in i den tredje perioden, satte Nick Sörensen vad som många trodde blev spiken i kistan med sitt 6-2-mål, men Djurgården kom tillbaka och var i slutminuten bara ett stolpskott ifrån att komma ikapp. Dan Tangnes manskap vann till slut och bröt stockholmarnas segertrend samtidigt som man själva tog sin andra raka seger. Nu går man för att avsluta året med en vinst när Karlskrona gästar Saab Arena på lördagen.

För Karlskrona har det gått desto tyngre. 7-1-nederlaget mot Luleå följdes upp av en ny förlust, i en match där man förvisso hämtade upp ett 4-1-underläge till 4-4. Mötet med Brynäs hemma i NKT Arena Karlskrona gick till straffar där gästerna drog det längsta strået och plockade med sig bonuspoängen. Ove Molins manskap blir kvar på nästjumboplatsen i SHL, men på samma poäng som ovanplacerade Mora. Nu går man för att resa sig från botten och åter haka på det vinnande spåret när man gästar Linköping - ett lag man besegrade med 4-2 på hemmaplan i september.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

• Senast lagen möttes var i Saab Arena den 5:e november. Då vann Linköping med 5-2. Dessförinnan vann Karlskrona hemma i Blekinge med 4-2 den 28:e september.
  • Nick Sörensen är fortsatt i en sylvass mål- och poängform. Linköpingsforwarden gjorde 2+1 senast och har på de senaste sex matcherna gjort hela 8 poäng. Målskytt blev han också senast man mötte Karlskrona.
  • Karlskrona är seriens sämsta lag i tekningsstatistiken med sina 46,23%.
  • Linköping å andra sidan tekar näst bäst. Strax över 52%
  • Blekingelaget är det lag som visas ut minst i ligan. Det skiljer hela 39 minuter mellan Karlskrona (188) och Djurgården (227) som ligger näst bäst till i den statistiken.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCKHK.