Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Djurgården
DIF

Förlustsvit ska brytas i Närke

4 januari 2018 11:30
#ÖREDIF

Örebro eller Djurgården ska åter få segerjubla efter en längre tid av förluster. Blir det de slutspelsjagande närkingarna eller tabelltvåan från Stockholm som bryter sin respektive förlustrad?


Formkollen

Niklas Sundbland och hans Örebro avslutade år 2017 på ett mindre bra sätt. Efter att först ha besegrat ligaledande Växjö i övertid åkte laget på fyra raka nederlag, där man senast fick med sig en poäng från Gavlerinken i mötet med Brynäs. Gapet upp till en platserna som innebär slutspel blir allt större och närkingarna måste börja ta poäng för att inte - likt förra säsongen - hamna i ingenmansland och behöva ta tidig semester.

Torsdagskvällens gäster i Behrn Arena är Djurgården. Med liknande form som sitt motstånd - men med desto bättre tabellplacering - kommer stockholmarna för första gången till spel med tre raka förluster i ryggen. Senast föll man i Lindab Arena när Rögle bröt en nio år gammal trend - och frågan är om Robert Ohlssons lag är inne i en svacka eller om man på torsdagen ska studsa tillbaka per omgående. Laget har vunnit de tidigare två mötena med Örebro den här säsongen, båda på Hovet, och blir det en tredje kan laget åter befästa sin allt mer hotade andraplats i tabellen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att:

  • Det är den här säsongens tredje möte mellan de båda lagen. De två tidigare mötena har Djurgården vunnit med 3-1 och 2-1.
  • Örebro har gjort lika många mål på hemma- som bortaplan - 36 stycken.
  • Joacim Ericsson och Adam Reideborn har fått stå varsinn match mot Örebro. Båda har gjort solida insatser med en snittprocent på 95 respektive 95,45.
  • Det har ännu inte gjorts några powerplaymål mellan dessa lag. Samtliga fullträffar har kommit i spel fem mot fem.
  • Och vad det gäller just powerplay, är Örebro det lag som har haft det tuffast i den spelformen med sina 14,67%.
  • Djurgården skjuter näst mest på bortais. 479 gånger har man träffat målet, vilket ger en skotteffektivitet på knappa 9%.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREDIF.