Hemma
Mora
MIK
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteå går för tredje raka mot Mora

4 januari 2018 11:30
#MIKSKE

Skellefteå åkte på en riktig kalldusch senast och tappade en 4-0-ledning mot Malmö som sedan kunde vinna efter övertid. Nu åker västerbottningarna till Jalas Arena i jakt på den tredje vinsten mot dalalaget denna säsong.


Formkollen

Efter ett dystert avslut på 2017 med fyra raka förluster startade Mora 2018 på bästa sätt genom att slå Luleå med 5-3 hemma i Jalas Arena. Nu vill man fortsätta på vinnarspåret när Skellefteå kommer på besök och på så sätt utöka poängledningen ned till Karlskrona som jagar under strecket med en poäng mindre. Mora som är starka på hemmaplan har tagit sju av sina elva segrar i Jalas Arena och går nu för sin åttonde.

– Äntligen. Riktigt skönt att få vinna, även om vi inte hade studsarna på vår sida alltid. Vi krigar på och ger aldrig upp, det är det som ger utdelning i den här matchen, summerade Moras Christian Engstrand till C More efter matchen mot Luleå senast.

Skellefteå som vunnit de två tidigare mötena mot Mora åkte på en rejäl kalldusch senast. Västerbottningarna såg ut att gå mot en komfortabel seger senast mot Malmö och ledde med 4-0 med sex minuter kvar. Då svarade Malmö för en magisk vändning och tog matchen till förlänging för att sedan vinna matchen på övertid. Jimmie Ericsson gjorde i tisdags comeback i Skellefteåtröjan och svarade för en assistpoäng i sin 500:e SHL-match. Gästerna har på de fem senaste matcherna vunnit tre och förlorat två, och ligger just nu på en fjärdeplats i tabellen. Skellefteå har tre poäng upp till tvåan Djurgården och två poäng ner till Linköping på en åttondeplats.

Läget i lagen

Mora har hela tre spelare utlånade till andra lag i SHL. Matias Lassen är utlånad till Malmö, Michael Haga till Djurgården och Viktor Amnér till Örebro. I förra matchen mot Luleå saknades endast Tomas Skogs och Andrew Kozek i Mora.

Skellefteå har både Joakim Lindström och Matt Anderson avstängda. Mot Malmö gjorde Jimmie Ericsson comeback i Skellefteå och bildade kedja tillsammans med Pär Lindholm och Oscar Möller. Linus Lindström och Tim Söderlund befinner sig fortfarande på JVM. Bud Holloway och Anton Öhman saknades senast.

Notera att

  • Mathias Bromé är den spelare som gjort flest mål mot Skellefteå denna säsong, han svarade nämlingen för ett hattrick i det första mötet men har gått poänglös de fem senaste matcherna.
  • Emil Djuse har hamnat flest gånger i poängprotokollet mot Mora denna säsong, han har noterats för fem assist mot dalalaget på två möten.
  • Lagen har drabbats samman två gånger denna säsong först i ett målkalas i höstas där Skellefteå vann med 10-4. Möte nummer två var desto jämnare men även då vann Skellefteå med 3-2.
  • Skellefteå har gjort flest mål av alla i SHL, 102 mål på 32 matcher vilket ger ett snitt på drygt 3,2 mål per match.
  • Mora tacklas mest i hela ligan. Dalalaget har delat ut 409 tacklingar på 31 matcher, Matt Bailey har svarat för 59 av dem.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKSKE.