Hemma
Luleå
LHF
Borta
Örebro
ÖRE

Luleå siktar uppåt i tabellen

5 januari 2018 15:00
#LHFÖRE

Med tre raka bortamatcher och två raka förluster vänder nu Luleå hem till Norrbotten igen inför helgens möte med Örebro. Kan hemmapubliken ge Luleå ny kraft för att snabbt hitta tillbaka till vinnarspåret?


Formkollen

Luleå levererar i klump. Man radar upp segrar efter varandra, men när sedan en förlust kommer, så kommer oftast flera efter varandra. Nu är man inne i en liknande fas då fyra raka segrar nu har följts upp med två raka förluster. Senast blev det 1-4 borta mot Brynäs i en match som var jämnare än vad siffrorna visar och där Luleå var rejält skadedrabbat.

Kanske är det vintern i Norrbotten som behövs för att Luleå ska slicka sina sår och komma tillbaka till vinnarspåret igen?

För motståndet står Örebro. Ett Örebro som Luleå mötte i de två första omgångarna av SHL, och det var två täta matcher där det slutade 4-3 efter straffar till Luleå och returen blev 2-0 till Örebro.

Örebro är inne i en tung trend. I torsdags föll man på hemmaplan mot Djurgården med 2-3 efter förlängning i en svängig tillställning. Det var Örebros femte raka förlust och avståndet upp till en slutspelsplats växer allt större för Örebro.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Örebro har tio raka förluster på bortaplan.
  • Luleås back Ryan Johnston spelade forward senast och bjöd på en assist.
  • Örebro har inte vunnit i Luleå på snart två år.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFÖRE.