Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Örebro
ÖRE

Skellefteå vill ta revansch på ett bortasvagt Örebro

12 januari 2018 11:30
#SKEÖRE

Det har blivit dags för rond ett i back-to-back-mötet mellan Skellefteå och Örebro. Lagen har mötts en gång tidigare denna säsong och då knep Örebro tre poäng i sin hemmaborg. Nu åker man till Skellefteå Kraft Arena och hoppas knipa tre poäng.


Formkollen

Skellefteå går det fortsatt tungt för och västerbottningarna har nu radat upp fyra raka förluster. Ett trendbrott som man nu vill bryta när Örebro kommer på besök i det första mötet i helgens back-to-back-möte. Skellefteå har fortfarande inte vunnit på hemmaplan under 2018 och ligger just nu på en åttondeplats i tabellen. Men det är jämn, med fyra poäng upp till slutspelsplats och två poäng ner till Luleå och tiondeplatsen.

Örebro har också haft en mindre svacka den senaste tiden. Men kommer från en efterlängtad vinst senast mot Luleå där man vann med 1-0. Vinsten innebar att Örebro bröt en förlustsvit på fem raka matcher, det var också den första bortavinsten sedan den 19 oktober. Närkingarna har långt till säker mark i tabellen, Luleå som ligger tia har 51 poäng - Örebro har 38 inspelade poäng. Däremot närmar sig Mora sakta men säkert och har två poäng upp till gästerna. Rögle som lämnat jumboplatsen och gått som tåget är nu bara fyra poäng bakom, viktiga poäng på spel med andra ord.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Båda lagen har haft spelare med i JVM som nu med största sannolikhet borde vara tillbaka i truppen. Dessutom har Joakim Lindström nu avtjänat sin avstängning på tre matcher.

Notera att

  • Lagen har mötts en gång tidigare denna säsong, då vann Örebro med 3-2.
  • Pär Lindholm var den som sköt flest skott mot Örebro senast, fyra stycken. Dock fick Skellefteås poängkedja kliva av poänglösa senast mot Örebro.
  • Jere Sallinen har gjort flest poäng mot Skellefteå, han gjorde nämligen två av tre mål senast. Flest poäng stod Sakari Manninen för som svarade för ett mål och två assist.
  • Örebro har haft svårt i numerärt överläge denna säsong, bara Mora är sämre.
  • Skellefteå är ett av de målgladaste lagen i SHL och har gjort 104 mål på 34 matcher. Bara Färjestad och Växjö har gjort fler.
  • Kvällens gäster är dock topp tre när det kommer till minst insläppta mål. På 32 matcher har Örebro släppt in 84 mål. Bara Djurgården och Växjö har släppt in färre.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEÖRE.