• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Hemma
Mora
MIK
Borta
Växjö
VLH

Femte raka vinsten - Växjö starkast igen

25 januari 2018 21:45
#MIKVLH

Serieledande Växjö fortsätter att rada upp segrar. På bortias spelade laget hem säsongens tredje vinst över Mora, en trepoängare som säkrades i öppen målbur.


Toppen gästade botten - då var det också Växjö som tog kommandot om mötet med Mora. Andrew Calof var tidigt igenom i ett friläge som Christian Engstrand räddade och hemmamålvakten skulle få slita i den första perioden. Med 7.48 på klockan kom ledningsmålet för Växjö, signerat Elias Pettersson i en kontring där Janne Pesonen stod för framspelningen.

Engstrand höll sedan kvar Mora genom att stå emot smålänninganras stundtals hårda press. Växjö hade 15 skott på mål i den första perioden, men något mer mål kom inte innan vilan. Istället stack Mora upp i ett längre anfall där Brandon Gormley från ingenstans skickade dit kvitteringen ur svag vinkel.

Lagacé tände Morahoppet i slutperioden

Målet fick dock ingen effekt på matchbilden, som Växjö fortsatte att dominera i mittperioden. En glödhet Brendan Shinnimin spelade tidigt fram Calof till ett jätteläge, men Engstrand räddade med benet. I numerärt underläge var målvakten sedan chanslös när Elias Petterssons skott styrdes i nät av just Shinnimin till 1-2.

Den ledningen utökade Eric Martinsson halvvägs in i tredje med skott från distans. Dubbla utvisningar på Växjö öppnade upp en väg in i matchen igen för Mora, en chans som hemmalaget tog då Jacob Lagacé reducerade i spel fem mot tre. Mora gick ändå på sin sjätte raka förlust, det sedan Martin Lundberg avgjort i öppen målbur. Växjö vann med 2-4 och serieledaren har nu en segerrad som sträcker sig över fem matcher.

– Vi spelar ganska stabilt. Mora utmanar oss sen i slutet. Tre poäng är tre poäng, vi tar med oss det, konstaterade målskytten Martinsson i C More.