• Huvudsponsorer

Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Hemma
HV71
HV71
Borta
Mora
MIK

HV71 vill inleda segertrend

8 februari 2018 11:30
#HV71MIK

HV71 har inte lyckats vinna två matcher i följd sedan i slutet av förra året. Efter den tunga segern i rivalmötet mot Linköping senast siktar nu smålänningarna på att äntligen inleda en trend när Mora gästar Kinnarps Arena. Ett Mora som fortsatt slåss om förnyat kontrakt.


Formkollen

HV71 förstörde den sprakande publikfesten i Linköping i lördags. I en tillställning som svängde vilt och bjöd på tio mål under ordinarie matchtid knep smålänningarna bonuspoängen när man i straffläggningen drog det längre strået. Segern förlängde den varannan-match-trend Johan Lindboms lag har haft på senare tid. Sedan den 19:e januari har laget segrat och förlorat om vartannat vilket har lett till att de regerande mästarna inte riktigt fått häng på topp 6 och en kvartsfinalplats. Vid seger mot Mora på torsdagskvällen - samtidigt som andra lags resultat går smålänningarnas väg - kan man dock ta steget upp över det första strecket.

Mora är inblandat i en betydligt mer ångestladdad streckstrid. Efter förlusten hemma mot Skellefteå senast huserar laget fortsatt på en kvalplats, där avståndet upp till säker mark i skrivande stund är en poäng. Tolvan Örebro har dock en match mindre spelad och möter dessutom jumbo Karlskrona under torsdagskvällen. Bottenstriden lever i allra högsta grad och frågan är om Mora fortsatt kan hålla den het eller om platsen i botten sakta kommer att cementeras.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart HV71:

  • HV71 har vunnit två av de fem senaste hemmamatcherna.
  • #20 Lawrence Pilut har gjort sex poäng på de senaste fem matcherna.
  • #21 Mattias Tedenby har avgjort flest matcher i SHL. Den snabbskrinnande forwarden har stått för sju så kallade "goal winning goals" (matchavgörande mål) den här säsongen.

Noterbart Mora:

  • Mora har vunnit en av de fem senaste bortamatcherna.
  • #19 John Persson har gjort fyra poäng - tre mål och en assist - mot HV71 den här säsongen.
  • #35 Christian Engstrand har en av ligans bästa räddningsprocent - 91,39%.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71MIK.