• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Hemma
Mora
MIK
Borta
Rögle
RBK

Dramatiskt när Rögle ryckte i streckstriden

24 februari 2018 20:27
#MIKRBK

Rögle var steget före i stort sett hela matchen och kunde kamma hem tre oerhört viktiga poäng mot Mora, men det krävdes en rejäl arbetsinsats in i det berömda kaklet.


Matchens första period bjöd på ett antal målchanser av hög klass, men det var endast ett mål som noterades i protokollet. Målskytt var Edwin Hedberg, som spräckte Moras målnolla efter att Ted Brithén via aggressivt spel bakom målburen fått motståndaren att tappa pucken.

– Det var vi som stressade fram deras misstag. Vi var heta i forecheckingen och försöker vrida och vända i deras zon. Vi har många bra lägen och det är bara att fortsätta jobba fram chanserna så hänger vi dit dem, kommenterade en nöjd Hedberg i C More.

I mittperioden lyfte Mora upp spelet avsevärt, men det var Rögle som gjorde nästa mål och utökade sin ledning. Olle Liss fullträff i numerärt överläge innebar att han nu har gjort mål i fyra raka matcher, men ledningen reducerades till 1-2 efter att Jacob Nilsson dundrat in ett slagskott förbi Justin Pogge.

– Han är svag på plocken och det är bara att fortsätta skjuta där. Jag tycker vi kommer upp helt okej, det är ett steg i rätt riktning, men vi kan skapa längre anfall. Vi måste fortsätta att spela enkelt när tillfälle ges och har några snäpp till att ge, kommenterade Nilsson i C More.

Dramatik in i det sista

Matchens tredje, och skulle det visa sig sista, period bjöd på dramatik och spänning. Mora dominerade spelmässigt och var nära att kvittera, både i underläge 1-2 och 2-3. Det som till sist blev segermålet kom från Rögles Simon Ryfors som var sist på pucken i en två mot ett-kontring med en läcker förvaltning.

Mora slet och kämpade i slutet av matchen, men tre poäng landade ändå i Skåne denna kväll. Det värmde säkert extra mycket hos de tillresta RBK-supportrar som på grund av trafiktrubbel anlänt försenade till matchen och fick uppleva en seger.

– En bra arbetsinsats, vi rullar igenom alla fyra formationer och gör det vi ska. Vi ligger på rätt sida, spelar enkelt och får långa anfall som tröttar ut dem, sammanfattade Rögles segerskytt Simon Ryfors i C More efter matchen.