LHC

Efterlängtad vinst - Sylvegård frälste Linköping

28 februari 2018 21:30
#MIKLHC

Fem raka förluster fick vara nog - trenden är nu bruten av Linköping. Mora besegrades för fjärde gången den här säsongen efter dubbla mål av Emil Sylvegård.

Poängjagande Mora öppnade starkt hemma mot ett formsvagt Linköping och fick chansen via två tidiga powerplayspel. Chanser skapades och närmast var Alexander Hilmerson, men Jacob Johansson var tät på skottet som kom från centralt position. Gästande Linköping spelade efterhand upp sig och hade en riktigt bra möjlighet till ledningsmål när Jakob Lilja spelades fram av Mathis Olimb. Men från nära håll lyfte Lilja avslutet över mål.

Östgötarna vred senare åt sitt spelmässiga grepp, något som skulle betala av sig. Med en dryg minut kvar till periodvilan styrde Emil Sylvegård in ledningspucken i nät, ett mål som kom i numerärt överläge. I upptakten av mittenakten fick Mora sedan ett gyllene läge att utjämna. Michael Haga hakades då upp i en omställning och tog själv hand om straffen - som Johansson behärsktad räddade.

Mora mycket nära kvittering i slutsekunderna

Bortsett från straffslaget hade Mora inte mycket i offensiv väg. Istället var det Linköping som styrde över spelet och som skapade chanser, men utdelning skulle komma i andra änden av banan. Med en kvart spelad satte Tomas Skogs fart rakt på mål och skapade en retur som Sebastian Hartmann slog i nät. Glädjen över kvitteringen blev kortvarig, för bara en minut senare bröt sig Sylvegård loss på vänsterkanten till 1-2 och ny Linköpingsledning.

Det övertaget slog gästerna sedan vakt om. Andrew Gordon hade möjligheten att ge laget ytterligare målmässig marginal med en stolpträff, annars var det ont om klara chanser i den avslutande perioden. Mora satte till sist in en stark forcering och kom riktigt nära med dubbla styrningar i slutsekunderna. Det räckte däremot inte till poäng för nästjumbon, något som innebar ett skönt trendbrott för Linköping efter fem raka nederlag.

– Det är mycket matcher på gång. Det är jämnt i tabellen, vi behöver vinna lite nu. Bara skoj att det är mycket matcher, kommenterade tvåmålsskytten Emil Sylvegård i C More.