Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Brynäs
BIF

Frölunda siktar mot toppen - gästas av Brynäs

9 mars 2018 15:00
#FHCBIF

Inför den sista matchen i seriespelet kan tabellen fortfarande svänga en hel del på sina håll. För tabelltrean Frölunda finns fortfarande möjligheten att bli tvåa när Brynäs gästar Scandinavium - ett Brynäs vars tiondeplats i tabellen är cementerad.


Formkollen

Trots ett kolossalt skottmässigt övertag var det länge jämnt på matchtavlan när Frölunda gästade Karlskrona i torsdags. Göteborgarna vann skotten med hela 48-11 (!) men det var inte förrän i slutet av den tredje perioden som laget kunde sätta spiken i kistan. Karlskrona var effektiva och satte samtliga av sina tre mål i powerplay, men när Pathrik Westerholm gjorde 4-3 halvvägs in i den sista akten orkade inte hemmalaget med en ny upphämtning. Rasmus Dahlin avslutade sedan målsskyttet och Frölunda kunde, samtidigt som Färjestad föll mot Rögle, säkra en topp 3-placering i SHL-tabellen. Hemmaplansfördelen är således säkrad när Roger Rönnbergs manskap dock går för att förbättra sin plats ytterligare då chansen att bli tvåa fortsatt lever. Upp till Djurgården är det nämligen två pinnar.

Brynäs kommer till spel med två raka fyramålsförluster i ryggen. Senast föll man hemma i Gavlerinken när Linköping gästade och vann med 5-1 - och gävlelagets tiondeplats i tabellen är således cementerad inför den sista matchen i seriespelet. Tommy Sjödins manskap går nu för att avsluta med en seger och för att finna formen till de stundande åttondelsfinalerna, där motståndet kan bli allt mellan Linköping, Luleå, HV71 och Malmö.

Brynäs hade inför det senaste mötet lagen emellan vunnit med 4-0 respektive 4-1. Senast vann Frölunda i Gavlerinken med uddamålet.

Noterbart Frölunda:

  • #33 Johan Mattsson och #20 Joel Lundqvist saknades i göteborgarnas lag senast.
  • #15 Matt Donovan har gjort sju poäng på de senaste tre matcherna.
  • Målvakten #33 Johan Mattsson har en räddningsprocent på 96 mot Brynäs denna säsong.

Noterbart Brynäs:

  • I Brynäs är #22 Jörgen Sundqvist och #23 Lucas Carlsson fortsatt avstängda.
  • #11 Kevin Clark har noterats för fem poäng mot göteborgarna denna säsong - två mål och tre assist.
  • #35 David Rautio har stått i samtliga tidigare möten mot Frölunda denna säsong - och har i snitt släppt in ett mål per match. Detta har gett honom en räddningsprocent på 96,34.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCBIF.