Ny dramatik att vänta?

24 mars 2018 10:00
Kvartsfinal 4

Den som släpper in första målet vinner – det har varit trenden i kvartsfinalserien mellan Linköping och Djurgården så här långt. Nu vänder mötet ner till Östergötland och Saab Arena där östgötarna går för revansch efter stockholmarnas dramatiska uddamålsseger senast.

Senaste mötet

Henrik Törnqvist såg till att öppna målskyttet för Linköping på Hovet i onsdags. Efter en relativt händelsefattig period där Linköping hade ett visst övertag chansmässigt, klev Törnqvist fram i powerplay och gav östgötarna ledningen. Forwardens mål visade sig förlänga den trend som har präglat serien mellan Linköping och Djurgården så här långt - där det lag som har gjort det första målet har gått förlorande ur matchen.

Djurgården kom nämligen tillbaka i mittenakten och gick upp till 3-1 genom Niclas Bergfors, Linus Johansson och Mikael Ahlén. De två sistnämnda var en stor och viktig faktor i stockholmarnas seger på onsdagskvällen och gjorde också två poäng vardera. Linköping reducerade till 3-2 innan periodsignalen ljöd, men i den tredje gav Axel Jonsson-Fjällby djurgårdarna återigen ett tvåmålsöverläge. Andrew Gordons 4-3-mål i forceringen var det närmaste som östgötarna kom, trots en intensiv press och flera möjligheter på slutet.

Nu vänder serien ner till Östergötland och Saab Arena ånyo, där det senast spelades fem och en halv period innan Chad Billins sköt in avgörandet. Bjuds vi på liknande dramatik på lördagseftermiddagen?

Citat

– Första perioden är helt okej. Vi spelar smart och ger dem inte så mycket. I andra gör vi lite individuella misstag och de tar över kommandot samtidigt som tempot går ner. Vi släpper in ett onödigt 4-2-mål i tredje, får ändå in en reducering men lyckas inte kvittera. Jag tycker att vi ska glömma den här matchen, likadant som vi gjorde senast när vi förlorade här uppe. Vi vet att vi kommer att ha publiken och fansen i ryggen. Det kommer att bli häftigt, resonerade Tony Mårtensson till LHCTV.

– Första perioden var lite fram och tillbaka men sen tog vi tag i sakerna. Jobbade på det positiva och skapade en rundgång av framgång. Viktigt att man kommer med nytänk till varje match och nollställer sig själv i stället för att tänka på matchen som varit, summerade Djurgårdens Linus Johansson.

Läget i lagen

Linköping adderade #20 Nick Sörensen och målvakten #50 Jonas Gustavssson till frånvarolistan senast. #21 Emil Sylvegård missade andra matchen i följd på grund av sjukdom, men ska åter vara tillgänglig till lördagseftermiddagens drabbning.

I Djurgården var #43 Tom Nilsson och #44 Lukas Vejdemo tillbaka, medan #49 David Bernhardt saknades. #19 Rene Bourque kommer tidigast vara tillgänglig i en eventuell semifinal medan #21 Andreas Engqvist ser ut att missa resten av slutspelet, skriver Djurgården på sin hemsida.