29 mars 2018 11:30
Kvartsfinal 6

Ska Malmö lyckas ta sig vidare till semifinal under torsdagen, eller kan Frölunda få hål på skåningarna och lyckas förlänga matchserien till en sjunde och avgörande? Räkna med två lag som kommer kriga in i det sista i den sjätte kvartsfinalen i Malmö Arena.

Senaste matchen

Frölunda hade flera vassa lägen att sätta prägel på matchen hemma i Scandinavium under tisdagen. Men istället var det Malmö som tog kommandot, målmässigt, med två snabba mål inom loppet av en minut i den första perioden genom Lukas Haudum och Frederik Storm. Hemmalaget fortsatte att pressa på i den andra perioden men fick inte hål på Jonas Gunnarsson i Malmökassen. Frölunda var även det spelförande laget i den sista perioden där 2-0 stod sig fram till slutminuterna. Göteborgarna satsade då allt genom att plocka Johan Gustafsson, men det ville sig inte för hemmalaget. Istället gjorde Malmö två mål i öppen kasse i slutet av matchen där Jonas Gunnarsson blev stor matchhjälte genom att nolla Frölunda.

Nu vänder kvartsfinalen ned till Malmö Arena där hemmalaget har chans att avgöra inför hemmapubliken, samtidigt som Frölunda kommer göra allt för att ta Malmö till Göteborg för ytterligare ett möte.

Citat

– Vi är duktiga på att göra motståndarmålvakter till matchhjältar just nu. Vi skapar för få situationer, sen de lägen vi spelar oss till behöver vi sätta dit också. Det är för få minuter vi spelar med 100 procent desperation, sa Rönnberg till C More efter matchen senast.

– Visst att att Frölunda har mycket puck i sista, men jag tycker vi håller dem mycket på utsidan och vi känner oss trygga i vårt försvarsspel och vårt system. Det ser kanske inte ut som vi har pucken så mycket men jag tycker vi har kontroll på det hela, sa Jonas Gunnarsson efter matchen till C More.