• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Timrå
TIK

Karlskrona redo för direktkvalet till SHL

25 mars 2018 10:00
Direktkval 1

Dags för den första matchen i direktkval till SHL 2018/2019. Karlskrona ska försvara sin plats i SHL och utmanas av Timrå som tagit sig vidare från HockeyAllsvenskan.


Förutsättningarna

Karlskrona är i direktkval i och med att laget hamnade på 14:e plats i SHL. Timrå har tagit sig hit efter att ha hamnat på första plats i HockeyAllsvenskan och sedan besegrat Leksand i den HockeyAllsvenska finalen. Den spelades i bäst av fem matcher och Timrå avgjorde där, genom att vinna tre raka matcher.

Direktkvalet spelas i bäst av sju matcher. Karlskrona börjar på hemmaplan i kraft av det bäst rankade laget efter seriesäsongen. Därefter spelar lagen varannan match på sin respektive hemmaplan tills dess att ett av dem uppnått fyra segrar.

Citat

– Första veckan efter att SHL var slut lade vi tid på oss själva med mycket träning, men även vila. Vi har lagt tid på Timrå också så vi är väldigt förberedda på vad vi kommer att möta. Det är ett bra och konsekvent spelande lag, men vi är också bra vilket kommer krävas av oss. Laget vill inget hellre än att spela matcher nu. Vi väljer att kalla detta för vårt slutspel, vi kan står här om ett par veckor och känna att vi vunnit något, säger Karlskronas tränare Ove Molin i en av många kommentarer på klubbens hemsida inför matchen.

– Vi har laddat upp bra och sett video på Karlskrona, så vi känner oss väl förberedda. Vi har tränat på med en del fys och sedan varit lediga lite för att komma tillbaka med klara skallar, berättar Timrås Johan Johnsson på klubbens hemsida.

Noterbart Karlskrona

  • #17 Joel Kellman var lagets poängbästa spelare i SHL 2017/2018 med 34 poäng (15+19). Han var med det bäst både gällande mål och assist.
  • #10 sköt flest skott på mål, 108 stycken.
  • #68 Daniel Gunnarsson täckte flest skott, 87 stycken, vilket var fjärde flest i hela SHL.

Noterbart Timrå

  • #54 Jonathan Dahlén har haft en fantastisk säsong. Tvåa i HockeyAllsvenskans poängliga med 44 poäng på lika många matcher. Han är helt klart spelaren att se upp med för Karlskrona. Dahlén gjorde sju poäng (4+3) på tre matcher mot Leksand i den HockeyAllsvenska finalen.
  • #26 Hampus Larsson, back, spelade mest i hela HockeyAllsvenskan 2017/2018. Han spelade alla 52 matcher med en genomsnittlig speltid på 23:42.