• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Timrå
TIK

Målsnåla kampen fortsätter

29 mars 2018 11:30
Direktkval 3

Det har bara gjorts fyra mål på två matcher i serien mellan Karlskrona och Timrå. Blekingelaget stängde igen fullständigt senast när nu Timrå går för att åter få hål på "Honken" och reducera serien som Karlskrona inför torsdagen leder med 2-0.


Senaste matchen

11 skott på mål - ändå lyckades Karlskrona bärga hem segern och dessutom nolla Timrå i NHK Arena i tisdags.

Likt den första bataljen var det en tight och målsnål tillställning publiken i Medelpad fick bevittna. Timrå var klart mer aktiva framåt matchen igenom, även om gästerna från Blekinge skapade vassa lägen även de. Inte minst var det just Ove Molins manskap som öppnade målskyttet, när laget vann pucken i offensiv zon och genom Joachim Rohdin satte sig i förarsätet halvvägs in i den andra perioden.

Med ett solitt försvar och en Johan "Honken" Holmqvist i högform såg Karlskrona till att täppa igen i den tredje perioden, där Timrå vann skotten med 8-0. Blekingarna kopplade därmed ett grepp om matchserien och leder inför torsdagskvällens omgång med 2-0.

Citat

– Naturligtvis vill vi inte vara så försvarande som vi blev. Vi vill ju ha lite av eget spel också, men den matchen som var igår var lite speciell. Den är målsnål så pass länge och i takt med de boxplay vi har blir vi ett försvarande lag under långa stunder. Då är det inte så lätt att ändra det momentum som uppstår, när det ena laget behöver gå framåt som Timrå gjorde. Ny match imorgon väntar och vi vill föra spelet mer, samtidigt som vi också kommer att vara så svåra att spela emot som vi behöver, summerade Ove Molin till KHKTV under onsdagen.

– Det är alltid surt att förlora sådana här jämna matcher. Jag tycker väl att vi för spelet långa stunder i matchen men kanske inte skapar de där "A-chanserna". Vi vill gärna få lite klarare lägen. Vi har svårt att stånga oss blodiga mot deras kompakta försvarsspel. Dessutom är powerplay för dåligt för att vinna den här matchen. Det gäller att flytta pucken snabbare och vara lite mer intensiva i vårt fotarbete och vår speed. De är stora och starka i egen zon, vi måste ha bättre fart och bättre puckflytt för att komma åt de riktigt bra målchanserna, sade Timrås tränare Fredrik Andersson.

Noterbart Karlskrona

  • #40 Johan "Honken" Holmqvist har varit nyckeln till Karlskronas båda segrar så här långt. Räddningsprocenten hemma i Blekinge på 96.88 följdes som bekant upp av en stängd butik senast.
  • I denna, än så länge, målsnåla serie har Joachim Rohdin varit den ende som noterats för poäng i två matcher i följd - en assist och ett mål.

Noterbart Timrå

  • #54 Jonathan Dahlén var skottgladast i Timrå senast, med sina fem avslut mot Karlskronamålvakten. Dahlén väntar fortfarande på sin första fullträff mot Blekingelaget.
  • Timrå har skjutit 54 skott på mål i denna serie - mot Karlskronas 36.