Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Timrå
TIK

Karlskrona går för ett avgörande - måstematch för Timrå

2 april 2018 10:00
Direktkval 5

Efter Karlskronas tunga bortavinst under påskafton så har man nu skaffat sig ett ordentligt slagläge mot Timrå i direktkvalet. Under måndagskvällen kan nytt SHL-kontrakt säkras - men då krävs seger mot ett heltaggat Timrå.


Senaste matchen

Det svängde ordentligt senast när Karlskrona vann med 2-4 på bortaplan. Timrå hade ledningen med 2-1 men på 47 snabba sekunder vände Karlskrona på matchen och Filip Cruseman kunde sedan stänga butiken med sitt andra mål för kvällen när han skickade in 2-4 i tom bur.

Den segern var oerhört tung för Karlskrona som nu har skaffat sig tre matchbollar i och med att man leder matchserien med 3-1 i matcher. Första chansen till nytt säkrat SHL-kontrakt kommer under måndagskvällen på hemmaplan.

Citat

– Jag tycker att vi återigen offrar oss. Vi får spela en hel del i egen zon men håller dem bra på utsidan och styr av målchanserna de har. Vi krigade, vilket har varit vårt signum hela året, summerade Karlskronas Filip Cruseman i C More efter slutsignalen senast.

– Idag kommer vi inte upp till samma standard som vi gjorde i Karlskrona. Vi var lite energilösa, tar långsamma beslut och är inte lika aktiva framåt som vi var där nere. Detta är nog den sämsta match vi gör i denna serie, sade Timrås tränare Fredrik Andersson.

Noterat - Karlskrona

  • Karlskrona har endast vunnit två hemmamatcher sedan den 26 december.
  • Filip Cruseman har gjort 3 mål på de inledande 4 kvalmatcherna.

Noterat - Timrå

  • Jonathan Dahlén får mest istid av samtliga forwards i Timrå.
  • Timrå måste vinna tre raka matcher för att kunna gå upp i SHL.