• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Karlskrona
KHK

Serien lever - Karlskrona fortsatt i förarsätet

4 april 2018 11:30
Direktkval 6

Timrå såg till att hålla liv i serien genom att besegra Karlskrona senast. Blekingelaget har dock fortsatt slagläge och siktar nu på att slå in matchbollen - medan medelpadingarna vill förlänga fighten till en avgörande match sju.


Senaste matchen

Det var något av ombytta roller i det senaste mötet mellan Karlskrona och Timrå. På måndagskvällen var det blekingarna som hade det överlägsna skottövertaget men utan att lyckas få hål på en storspelande Henrik Haukeland mer än en gång.

Gästerna från Medelpad öppnade målskyttet genom Vilmos Galló i den första perioden - innan hemmalagets Mattias Guter såg till att kvittera i mittenakten. Inom loppet av 69 sekunder skulle dock Timrå i den tredje perioden gå från likaläge till en tvåmålsledning. Jacob Olofsson forcerade in 2-1 och kort därefter tryckte Jonathan Dahlén in vad som blev slutresultatet.

Timrås seger innebar att Karlskronas första matchboll blev bruten när nu serien vänder upp till Medelpad. Ove Molins manskap leder fortsatt och frågan är om SHL-kontraktet säkras på onsdagskvällen eller om Timrå ska tvinga fram en match 7 nere i NKT Arena Karlskrona.

Citat

– Vi visade väldigt bra moral. De här smådetaljerna med att täcka skott och viljan att vinna varje kamp där ute. Även om vi inte gör det är vi i vägen försvarar vi oss på ett bra sätt och har ett fantastiskt bra målvaktsspel, sade Timråtränaren Fredrik Andersson till TimråIK-TV och fortsatte: Vi vet att vi är ett starkt hemmalag och det ska vi verkligen ta vara på. Jag tycker att vi fortfarande är lite långsamma med pucktempot vilket gör att vi hamnar under press. Lyckas vi förbättra det och kan släppa loss alla cylindrar tror jag att det här kan bli riktigt roligt.

– Jag tycker att vi långa stunder är riktigt bra i de två första perioderna. Vi sätter hög press på dem och de får lite tid med pucken om man jämför med de tidigare matcherna. Det handlar om att få pucken i mål, men det fick vi inte. Vi hade bra tro på det inför den tredje, sade Ove Molin i presskonferensen efter matchen och fortsatte: Jag ska inte säga misstag, men det är en situation på banan som gör att de får göra 2-1 och därifrån kan kontrollera matchen. När vi ska dra i sista forceringen drar vi på oss utvisningar och då blev det jobbigt på slutet.

Noterbart - Timrå

  • #30 Henrik Haukeland hade imponerande 97,50 i räddningsprocent senast, efter att ha räddat 39 av 40 skott.
  • #55 Vilmos Gallo noterades för ett mål och en assist i NKT Arena Karlskrona.

Noterbart - Karlskrona

  • #10 Mattias Guter har gjort mål i två matcher i följd.
  • #49 Filip Cruseman är poängbäst i blekingarnas lag med sina två mål och en assist.