Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Linköping
LHC

Får serieledarna sota för Örebros smäll senast?

27 september 2018 11:30
#ÖRELHC

Örebro åkte på en ordentlig kyss i Behrn Arena senast när Djurgården vann med hela 8-2 inför en förkrossad hemmapublik. Får serieledande Linköping sota för den smällen på torsdagen?


Noterbart Örebro

– Sedan Örebros återtåg till SHL 2013 har klubben endast släppt in åtta mål vid två tillfällen. I lördags mot Djurgården och säsongen 2015/2016 mot Karlskrona.

– Örebros talangfulla back Marcus Björk har inlett säsongen starkt och gjort två mål, vilket är bäst i laget tillsammans med Anton Hedman.

– Örebro vann tre av fyra möten med Linköping förra säsongen.

Noterbart Linköping

– Jonas "Monstret" Gustavsson har haft en fantastisk säsongsinledning och på tre matcher endast släppt in två mål. Det gör att han leder statistiken både för insläppta mål per match i snitt och räddningsprocent.

Nick Sörensen har hängt tre kassar så här långt, varav två av dem har varit matchavgörande.

Broc Little har fortfarande inte hittat nätet i årets upplaga av SHL. Det är nog bara en tidsfråga innan den målfarlige amerikanen presenterar sig ordentligt. Lite extra krydda i matchen är att Little enligt rapporter valde mellan just Örebro och Linköping inför återkomsten till SHL.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖRELHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.