Hemma
Linköping
LHC
Borta
Luleå
LHF

Linköping vill haka på i toppstriden

28 september 2018 15:10
#LHCLHF

Efter en genomklappning i slutet av matchen senast inkasserade Linköping sin första förlust för säsongen mot Örebro. Nu vill man snabbt hitta tillbaka till vinnarspåret - och haka på i toppstriden, när Luleå gästar Saab Arena.


Noterbart Linköping

– Linköping var på väg mot sin fjärde raka seger men tappade en 2-0 ledning till förlust 2-3 efter förlängning mot Örebro senast.

– Nick Sörensen har fått en smakstart på årets säsong och leder skytteligan med fem fullträffar efter två mål senast mot Örebro. Frågan är om det blir fler mål mot Luleå?

– Ifjol vann Luleå båda mötena mot Linköping - i Linköping.

Noterbart Luleå

– Luleå har efter den inledande segern i SHL, nu tre raka förluster och har endast plcokat in en poäng på de tre senaste matcherna. Närmast kommer man från en tung derbyförlust mot Skellefteå.

– Luleå har en del tunga spelare frånvarande. Mot Skellefteå senast saknades lagets två tilltänkta spetscentrar Niklas Olausson och Isac Lundeström och forwarden Patrik Cehlin.

– Under Luleås inledande matcher har Joel Lassinantti vaktat kassen på hemmaplan och Niklas Rubin på bortais. Återstår att se om den trenden fortsätter och att Rubin är den keeper som får chansen när Luleå besöker Östergötland.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCLHF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.