Hemma
Malmö
MIF
Borta
Djurgården
DIF

Djurgården jagar fjärde raka - Josefson möter Malmömuren

28 september 2018 15:10
#MIFDIF

I två raka matcher har Malmö stängt igen bakåt och plockat med sig tre poäng. Den solida defensiven sätts nu på prov av Djurgården, som med Jacob Josefson i det främsta ledet går för nästa vinst.


Noterbart Malmö

– På sina två senast spelade matcher har Malmö lika många vinster. Men det som imponerar allra mest är Skånelagets defensiv, som är i det närmaste ogenomträngligt. Vinsterna över Färjestad och HV71 har resulterat i endast ett insläppt mål.

– Mot HV71 var det Cristopher Nihlstorp som vaktade och fullständigt murade igen Malmöburen. Målvakten var fenomenal, stoppade 36 skott och kvitterade ut en hållen nolla.

– Emil Sylvegård var den som stod för segermålet i Kinnarps Arena. Nyförvärvet mötte upp en riktig indianare av motståndet i mittperioden och stänkte dit avgörandet i nättaket - Sylvegårds andra mål sedan hemkomsten till Malmö.

Noterbart Djurgården

– Jacob Josefson leker hockey just nu. Djurgårdens omtalade prestigevärvning har inte gjort någon besviken i återkomsten till svensk hockey och mot Mora blev det tre nya poäng. Det betyder att Josefson toppar hela SHL:s poängliga med 3+6.

– Segern över Mora landade vid klara 4-1 och utöver Jacob Josefson var även Jakob Lilja på spelhumör. Nyförvärvet låg bakom två av målen med sina framspelningar, vilket placerar Lilja som god tvåa i nämnd poängliga. Endast slagen av lagkamraten Josefson.

– Efter den knappa premiärförlusten i Scandinavium har Djurgården växlat upp. Stockholmarna står på tre raka segrar - en siffra som kan växa mot Malmö.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFDIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.