Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Luleå
LHF

Emanuelsson hjälte på Hovet - Luleå slog Djurgården

6 oktober 2018 20:55
#DIFLHF

En ny seger och en ny storstilad försvarsinsats. Luleå slet sig till två poäng borta mot Djurgården, ett sprakande möte som Einar Emanuelsson avgjorde i förlängningen.


Jakob Lilja och Jacob Josefson har dominerat i säsongsupptakten - och mot Luleå var radarparet nära att slå till direkt. Redan i den första minuten hade Lilja en puck i målramen, framspelad av just Josefson. Dick Axelsson fyllde på med en ny chans för Djurgården som kontrollerade tempot under matchinledningen.

Efterhand växte Luleå in och rivalmötet fick en alltmer fysisk prägel. Tempot var däremot mycket högt och spelet böljade i båda riktningar, men chanserna var däremot få. I en snabb omställning hittade dock Niclas Bergfors yta och på Joel Lassinanttis retur skickade Sebastian Strandberg pucken i nät. Målet dömdes dock bort efter videogranskning, sedan det visats att Bergfors satt Lassinantti ur position. Perioden slutade därför också mållös.

Andra raka segern: "Ger mycket för självförtroendet"

Efter vilan gick det dock undan för dödläget att brytas. I spel fem mot fyra tog Nils Lundkvist ett backskott som först styrde via Petter Emanuelsson och senare Johan Harju till 0-1 för Luleå. Det insläppta målet gav effekt på Djurgården, som reagerade med besked. Stockholmslaget kopplade ett stundtals tydligt grepp om matchbilden och Jacob Josefson var en ramträff från att utjämna i powerplay.

Kvitteringen skulle även komma i just den spelformen, när Linus Hultström 4.35 in i slutperioden bombade in 1-1. Djurgården fortsatte därifrån att rada upp målchanser och under en belägring från hemmalaget var det Joel Lassinantti som höll Luleå kvar i matchen. Även norrbottningarna var nära ett avgörande, allra närmast genom ett friläge för Petter Emanuelsson. Matchen gick till förlängning och där var det brorsan Einars tur att åka sig fri. Den här gången gjorde Emanuelsson inget misstag och Luleå vann med 1-2, en stark seger som var lagets andra i följd.

– Att vi har två vinster ger mycket för självförtroendet. Det är lättare att göra bra saker när man har ett par vinster bakom sig, sade matchvinnaren Emanuelsson i C More efter segern.

Se highlights från matchen här.