TIK

Linköpings perfekta hemmafacit intakt

11 oktober 2018 21:15
#LHCTIK

Linköping fortsätter att skörda stora framgångar hemma i Saab Arena i inledningen av SHL. På torsdagen kom sjätte raka fullpoängaren efter att Timrå slagits med 4-2 av serieledaren.

Precis som i premiären gästades Linköping av Timrå. Hemmalaget fick backen Almen Bibic skadad i den första perioden och han fick tas till sjukhus efter en kollision. Backen ska dock ha varit vid medvetandet när han lämnade isen. Efter ett längre uppehåll satte skytteligaledaren Nick Sörensen 1-0 med sitt sjunde mål för säsongen. Timrå skulle både kvittera och göra 2-1 innan akten var slut. Först satte Anton Wedin 1-1 och målade för tredje matchen i följd innan Sebastian Collberg pricksköt in gästernas andra via axeln på Jonas Gustavsson.

Ledningen skulle hålla 6.01 in i andra perioden innan Lukas Bengtsson krutade in 2-1 och sitt första mål i Linköpings-tröjan. 33 sekunder senare kom också 3-2 när Broc Little snappade upp en retur från Victor Brattström och sköt in pucken i nät.

"Vi möter ett bra lag"

Den tredje perioden skulle bli tät och jämn men i slutet av matchen satte Dan Pettersson spiken i kistan fram till 4-2. Segern var Linköpings sjätte raka hemma i Saab Arena och östgötarna är fortsatt serieledare i SHL.

– Vi möter ett bra lag med bra självförtroende men är nöjd med vinsten så klart. De är giftiga i sin omställningar och det gäller att matcha deras energi. Det var viktigt att vi kunde komma tillbaka efter förlusten senast och i det stora hela är jag nöjd med insatsen, sa Linköpings tränare Tommy Jonsson i C More.