Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Rögle
RBK

Rögles form håller i sig - tog fjärde raka segern

3 november 2018 17:56
#DIFRBK

Formstarka Rögle kämpade sig till lagets fjärde seger när man vände och höll undan mot Djurgården under lördagen. "Alla spelar riktigt bra och vi blir mer bekväma med varandra," förklarade Kodie Curran efter matchen


Djurgården satte högsta fart direkt i den första perioden och gjorde också matchens första mål genom Emil Bemströms åttonde för säsongen på fin passning från Marcus Davidsson. Men gästerna repade mod och pressade Djurgården högt. Hemmalagets vilja att spela sig ur vissa situationer kunde göra att Rögle etablerade tryck och även skapade ett par chanser runt Robin Jensen.

I den andra perioden steppade Rögle upp sitt spel och bortalaget fortsatte att vinna pucken högt. Spelet gav resultat och Taylor Matson styrde in kviteringen på Samuel Jonssons skott efter 8:58 minuter. Bara minuten senare hade Rögle ånyo en puck inne men målet dömdes bort. Daniel Zaar bedömdes ha slagit in pucken i mål.

– Om jag ska vara ärlig så förstår jag inte hur man kan döma bort det målet. Jag tror att den touchar handsken men så länge det inte är avsiktligt så ska det godkännas. Vi är det bättre laget i den andra perioden, sa Zaar själv till C More i pausen mellan den andra och tredje perioden.

Höga pressen gav resultat

Gästerna fortsatte att matcha hemmalaget hårt men Justin Pogge stod pall för trycken och istället kunde Kodie Curran göra det enda målet i slutakten när han fint lurade sig förbi en Djurgårdsförsvarare och stänkte in ett skott högt bakom Robin Jensen i mål. Med ett par minuter kvar tog Robert Olsson ut sin målvakt men de gånger Djurgården kom förbi Rögle-försvaret stod Justin Pogge i vägen. Rögle höll undan och tog sin fjärde raka seger och borta är den formsvacka laget inledde säsongen med:

– Det var en bra match. Att komma hit och ta tre poäng mot Djurgården är riktigt bra. Alla gör ett riktigt bra jobb. Vi bygger mer och mer kemi, alla spelar riktigt bra och blir bekväma med varandra och det syns påresultatetn. Vi kan bara fortsätta att jobba hårt men vi är inte där än, sa matchhjälten Curran till C More efter matchen.

"Ingen period jättebra"

I Djurgården var det andra miner. Hemmalagets tränare var inte nöjd med laginsatsen:

– Vi gör inte riktigt någon period sådär jättebra. Vi skapar för lite och vinner för lite närkamper. Vi sliter för att få ihop det. Vi får inte riktigt till det i slutet, avslutade Robert Olsson.

För highlights, klicka här.