MIK

Rögle bara öser på - ny trepoängare mot Mora

17 november 2018 16:58
#RBKMIK

Mora höll stången i två perioder i bortamötet med Rögle. I tredje trampade dock Ängelholmslaget gasen i botten och gick ifrån till en komfortabel seger, den sjätte på de sju senaste matcherna.

Att Rögle är SHL:s hetaste lag har många motståndare fått erfara den senaste tiden. På lördagen var det Moras tur att få känna på det och det tog bara 1:19 innan Taylor Matson skickade in 1-0 bakom Isak Wallin i gästernas kasse.

Rögle hade klart mest resten av perioden, vann skotten med 14-4, men inga fler mål noterades.

Matchbilden fortsatte i andra perioden där Rögle matade skott mot Moramålet. Men det gav inte önskad utdelning och istället kunde gästerna komma upp och sätta dit kvitteringen. Andrew Rowe hittade Mathias Bromé vid bortre stolpen och Bromé gjorde inget misstag, 1-1.

– Vi krigar oss tillbaka in i matchen tycker jag. När vi väl får tag på pucken är vi livsfarliga när vi kommer upp i planen, men vi har kämpat hela säsongen med att dunka dit puckarna, sa Moras Adam Masuhr till C More i den andra pausvilan.

"Är inne i ett stim"

Tredje perioden inleddes med klassiskt ställningskrig. Men efter 6:18 tog Rögle ledningen på nytt. Linus Sandin försökte först med en styrning, men pucken fastnade på vägen fram. Han fick tag på den igen och sköt in 2-1 för hemmalaget.

Några minuter senare satte Simon Ryfors fart och satte 3-1 fri med Wallin och ytterligare några minuter senare styrde Nils Höglander in 4-1.

Rögles resa mot toppskiktet av SHL fortsätter därmed. Det här var lagets sjätte trepoängare på de sju senaste matcherna. Dessutom fick man till den här matchen tillbaka Mattias Sjögren i spel efter skadefrånvaro.

– Vi är inne i ett stim hela laget. Vi hade en trög start men vi litade på varandra. Inställningen har alltid funnits där, men det har handlat om spelsystem och att våga hålla i pucken mer, sa Rögles Simon Ryfors till C More.