Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Örebro
ÖRE

Djurgården vill trycka till Örebro igen

23 november 2018 15:00
#DIFÖRE

Senast lagen möttes så pulveriserade Djurgården Örebro i Behrn Arena. Nu ställs lagen mot varandra igen. Djurgården vill göra om bedriften, men Örebro kommer rejält revanschsuget och söker upprättelse.


Noterbart Djurgården

– Efter en stark höst så har Djurgården nu fått in en del grus i maskineriet. På de senaste fem matcherna har fyra matcher slutat med förlust. Senast blev det en poäng efter att man förlorat med 4-3 efter förlängning mot Växjö.

– Senast lagen möttes vann Djurgården med hela 8-2 på bortaplan. Den största bortavinsten denna säsong. Då bjöd Djurgården på ett imponerande anfallsspel, och frågan är om man kan hitta tillbaka till det på Hovet under löragen?

– En spelare att hålla ett extra öga på är Dick Axelsson. Axelsson har haft en skadebenägen höst men var senast tillbaka i laget igen, och med en match i kroppen kanske Axelsson kan återigen skapa magi med klubba och puck inför hemmapubliken.

Noterbart Örebro

– Örebro är inne i en tuff trend för tillfället. Trots flertalet bra matcher så har det ofta slutat med uddamålsförluster. Senast sved det än mer när 2-3 förlusten mot Luleå fullbordades efter Luleås segermål med endast tio sekunder kvar att spela.

– Men det finns ljusglimtar hos Örebro. Powerplay ser stekhett ut och duon Aaron palushaj och Nick Ebert har hittat ett fint samspel mellan varandra där man kommer till mängder med farliga avslut.

– Örebro är ett avseriens svagare bortalag. Laget har endast tagit en seger efter full tid på bortais efter nio spelade bortamatcher.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFÖRE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.