Hemma
Malmö
MIF
Borta
Rögle
RBK

Skånederby - båda har häng på toppen

6 december 2018 12:00
#MIFRBK

Malmö med 37 poäng och Rögle med 34 har båda vittring på en placering högt upp i tabellen. Två starka lag gör att matchen på förhand är glödhet och med den rivalitet som finns kommer de tre poängen vara extra önskade hos såväl lagen som hos supportrarna.


Noterbart Malmö

– Till Malmö åker man inte och plockar segrar som bortalag direkt. Malmö har nämligen vunnit nio av tio hemmamatcher. Dock har fem av de nio segrarna kommit efter förlängning alternativt straffläggning. Så går det dit är laget extremt starka. Totalt har sju av deras matcher varit oavgjorda efter ordinarie speltid, och Malmö har sedan vunnit sex av dem.

– Malmö har skaplig form där den enda stora plumpen är 0-9 mot Skellefteå. Efter det har laget rest sig på ett imponerande sätt och visat att de inte lät sig nedslås av den fadäsen.

– #9 Frederik Storm gjorde två poäng (1+1) i senaste matchen mot Linköping. Dansken är svårfångad och finurlig och värd att hålla ett extra öga på.

– Backen #50 Tobias Ekberg har gjort fyra poäng (0+4) de 4 senaste matcherna. Han har därmed ökat sin poängskörd stort eftersom han totalt har skrapat ihop fem assist under säsongen.

Noterbart Rögle

– Rögle har två knappa förluster bakom sig.

– På bortaplan har dock Rögle gått oerhört starkt med fem segrar på de sex senaste.

– #4 Codie Curran gjorde 2 poäng (1+1) i senaste matchen mot Luleå och är fortsatt het. Han är nominerad till månadens spelare i november.

– Om Malmö är starka i förlängning och straffar är det motsatt förhållande för Rögle. Fyra matcher har varit oavgjorda vid full tid, och Rögle har sedan förlorat alla i antingen förlängning eller i straffläggning.

– #90 Ted Brithén har gjort tre poäng (1+2) de fyra senaste matcherna. Han är viktig för laget med sin rutin och sina ledaregenskaper

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFRBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.