Boxplaymål gav Linköping segern i Malmö

26 december 2018 18:15
Daniel Olsson Trkulja, centralt i bild, och Broc Little hoppar upp i famnen på Andrew Gordon som precis har avgjort för Linköping.
#MIFLHC

Linköping kunde på onsdagen bryta Malmö Redhawks solida hemmatrend. Östgötarna, genom Andrew Gordon, plockade med sig bonuspoängen hem till Östergötland i förlängningsspelet - i en match där gästerna gjorde två av sina tre mål i spel i numerärt underläge.

Mötet i Malmö Arena hann knappt börja innan vi hade matchens första utvisning - en trend som visade sig vara återkommande i Skåne på annandagen. Det var framförallt gästerna som fick sitta på botbänken, men det var också i matchens första numerära underläge som ledningsmålet kom. Andrew Gordon vandrade in i offensiv zon och hittade delikat fram till Jimmy Andersson, som efter att ha blivit helt fri kunde skicka in 0-1-pucken.

Tillställningen var intensiv med bra fart åt båda håll, men några ytterligare mål fick publiken inte bevittna i den första akten.

I den andra kom Malmö ut något starkare i sin jakt på kvittering och knappt sju minuter fick hemmapubliken måljubla för första gången. Linköpingsförsvaret glömde bort Tobias Ekberg som tämligen ostört kunde vandra in mot Jonas Gustavsson och 1-1 var ett faktum. Malmö tände därefter till och skapade en stundtals bastant press i offensiv zon, men med mindre än minuten kvar skulle östgötarna åter sätta sig i förarsätet. Adam Brodecki trampade in offensiv zon och hela vägen in mot mål, där han med en backhand hängde in 1-2 bakom Nihlstorp.

Stor Malmöpress i tredje

– Jag tycker att det är en bra match som svänger fram och tillbaka. Det var lite sisodär i första, men jag tycker att vi steppar upp och får bra lägen i den andra. Lite slarv på deras andra mål, men vi ska se till att gå in bra här i den tredje, summerade Malmös Tobias Ekberg till C More i pausen.

Likt i mittenakten var det Malmö som tog tag i taktpinnen i den tredje. Till en början dominerade skåningarna fullständigt och skapade tung press mot en storspelande Gustavsson - och efter 14 spelade minuter skulle målet också komma. I en rörig situation fullständigt forcerade hemmalaget in pucken, när Frederik Storm var sist på trissan och såg till att utjämna till 2-2. Gästerna var tillbakatryckta men gick efter hemmalagets kvitteringspuck till attack allt oftare. Mötet i Malmö Arena fick dock inget avgörande under ordinarie tid.

Strax innan signalen förkunnade slutet för den tredje perioden åkte Linköping på ett lagstraff, vilket gav Malmö ett ypperligt läge för att avgöra tillställningen. Precis som i den första perioden skulle dock Linköping ännu en gång näta i spel i numerärt underläge och denna gång var det matchavgörande. Efter att ha täckt ett skott tog sig Andrew Gordon på egen hand in i Malmözonen och såg till att skjuta bonuspoängen till gästerna strax innan laget skulle ha blivit fulltaligt.

– Jag gjorde ett misstag vid deras andra mål, det blev en miss i kommunikationen. Jag var därför väldigt hungrig att få göra mål och det är inte varje dag man får möjligheten att göra det efter att ha täckt ett skott i egen zon. Det kändes skönt att få det här avgörandet efter en hel del motstuds, summerade matchjälten Andrew Gordon till C More efter slutsignalen.